Oeps, vergeten: ‘Niemand in de klas was verkleed, behalve mijn dochter’

08.03.2023 06:31
prinsessenjurken

Ergens een memo gemist en daar sta je dan: op het schoolplein, met je kind die als enige klaar is voor de ‘pyjamadag’. Soms kun je maar het beste lachen om die ouderblunders.

Kimberly (27), moeder van Chris (3):

“Op het kinderdagverblijf was het carnaval en mochten de kinderen verkleed komen. Ik had het wel gelezen, maar niet opgeslagen. Gevolg: een hevig teleurgesteld zoontje. Uiteindelijk mocht ik van de leidster even neuzen in de lappendoos en met een eigen lippenstift en oogpotlood toverde ik, al zeg ik het zelf, een hele gave clown tevoorschijn.”

Kippenveldag

Nienke (40), moeder van Jeroen (12) en Charlotte (10):

“Meestal is het in de winter erg warm in de klas en dus leverde ik mijn kinderen zoals gewoonlijk af in een dun shirtje. Maar onze milieubewuste school heeft eens in de zoveel tijd een WarmeTruienDag; dan gaat de thermostaat omlaag naar vijftien graden. En dat was toen.

Bibberend zaten ze die dag in de schoolbanken, omdat mama de memo over de warme truien had gemist. Ik weet echt niet meer of dat een briefje in de tas was of een van de vijftienmiljoen mailtjes die je krijgt met onduidelijke nieuwsbrieven in de attachment, maar ik had het overduidelijk niet gelezen.”

Lees ook – De heerlijke blunders van deze vrouwen blijven ze nog lang achtervolgen >

Hier wordt niet geslapen

Stephanie (32), moeder van Nevayo (5) en Dalia (4):

“In de klas van Nevayo was het pyjamadag. Dalia zat net in groep 1, op dezelfde school, maar in een andere groep. Ze stond nog niet in Parro, het systeem van waaruit alle mails worden verstuurd, maar ik ging ervan uit dat alle kleuterklassen één beleid voerden. Niet dus. Gekleed in onesie, knuffel, kussen en met slaapmasker kwam Dalia stralend de klas in, waar helemaal niemand verkleed was. Gelukkig kon de juf erom lachen en maakte mijn dochter er die dag ook maar een feestje van in haar onesie.”

Daar gaat m’n ochtend

Anita (45), moeder van Ruben (12) en Stijn (9):

“Ik had een trage ochtend, hoefde niet naar m’n werk en had geen zin om me aan te kleden voordat ik de kinderen naar school bracht. Ik deed een jas aan over mijn slaapshirt en joggingbroek en stapte in de auto. Ik droeg niet eens ondergoed.

Bij school aangekomen zei Stijn ineens enthousiast: ‘Je gaat toch wel mee naar de inloopochtend, mama?’ Helemaal vergeten. Een paar keer per jaar heeft school inloopmomenten; een halfuur waarin ouders kunnen ervaren hoe het eraan toegaat in de klas. Kinderen krijgen een speciale les taal of rekenen of houden een quiz voor de ouders.

“En de juf maar vragen of ik toch niet lekker mijn jas uit wilde trekken”

Ik had natuurlijk nee kunnen zeggen, maar ik wist hoe teleurgesteld Stijn dan zou zijn. Er zat dus niets anders op dan mee naar binnen te gaan. En de juf maar vragen of ik toch niet lekker mijn jas uit wilde trekken.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.