‘Die over-the-top kinderfeestjes; ik ben er helemaal klaar mee’

07.04.2023 17:03
stop met opscheppen mijlpalen kind Beeld: Shutterstock

Na tich hysterische partijtjes, waarbij de over-gestimuleerde kreetjes van dertig bengels de hyperactieve kindermuziek op standje honderd overstemmen, vroegen Keshaw en Marleen zich af: ‘Kan dit niet anders?’

Keshav (33) is getrouwd met Marleen (33) en vader van Hafeez (9), Khaleel (8) en Ajay (5).

“Al die over-the-top kinderfeestjes; mijn vrouw en ik waren er helemaal klaar mee. Ze kosten een fortuin en een week later is iedereen het weer vergeten. Weet je wat we doen, dachten we toen Hafeez negen werd, we doen het net als vroeger: oud-Hollandse spelletjes in de tuin, pannenkoeken met ranja toe en na drie uur iedereen weer naar huis.

Verjaardagsfeestjes

Dagen googelden we ons gek op spijkerpoepen, geblinddoekt vla voeren, koekhappen en ezeltje-prik. We zetten een doordacht parcours uit en klopten onszelf een uur voor aanvang van het feest goedkeurend op de borst. Hoezo lasergamen en glow-in-the-darkminigolf? Hier zouden andere ouders nog een puntje aan kunnen zuigen.

Nadat de cadeautjes waren uitgepakt, deelden we de groep op in duo’s en lieten de kinderen los op het parcours. Daar klonken de eerste teleurgestelde kreten. Niemand had ooit gehoord van spijkerpoepen. En koekhappen bleek veel efficiënter als je tijdens het happen ook met beiden handen in de lucht greep, om meteen de naasthangende koeken te bemachtigen. De vla zat binnen drie minuten aan de ramen en bij de eerste poging ezeltje-prik was iemand al bijna een oog kwijt. Het was één groot drama.

Lees ook – ‘Laten we stoppen met die overdreven hysterische kinderfeestjes’ >

Het beste feest ever

Paniekerig keken Marleen en ik elkaar aan. Hoe gingen we dit nog tweeënhalf uur volhouden? Op dat moment kreeg een van de gastjes een verloren voetbal in het oog. ‘Ja, voetballen!’ gilde hij. Ik kon het kind wel zoenen. We grabbelden alle chips en ranja bij elkaar, schopten de feestvarkens naar het veldje aan de overkant en hadden er geen omkijken meer naar.

‘Dit was het beste feest ever’, glunderde Hafeez toen hij ’s avonds in bed lag. Dat vonden wij nu ook. Alleen een beetje jammer van die vla op de ramen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.