‘Laten we stoppen met die overdreven hysterische kinderfeestjes’

29.09.2022 17:33
verjaardagsfeestje_0

Hysterisch thema, springkussen in de tuin, uren entertainment: kinderfeestjes worden steeds uitbundiger. Als het aan Samm Davidson ligt, mag het allemaal wel een tandje minder. ‘Laten we het houden bij een plastic tafelkleed, wat goedkope versiering en een plak cake.’

Waar je vroeger de tijd van je leven had met spijkerpoepen en plakjes cake versieren, zijn veel kinderfeestjes tegenwoordig niet compleet zonder reusachtige taart, goochelaar en opvallend thema. Van Samm Davidson – die zelf ook meedeed aan de hysterie – mag het wel iets minder.

Hoge verwachtingen

Samms dochter ziet het al voor zich: ze wil een feestje in het thema van L.O.L. Surprise (je weet wel, die poppetjes), inclusief een paar dieren én een meet-and-greet met een bekende YouTuber. Samm moet even slikken door deze hoge verwachtingen van haar dochter, maar begrijpt waar het vandaan komt. “Ik verwen mijn kinderen meer dan zou moeten, dat geef ik toe. Op haar vorige kinderfeestje kreeg ieder kind een paar glittervleugels en keken ze samen naar een reptielenshow onder een boog van ballonnen.”

Hysterische kinderfeestjes

Ook hebben ouders volgens Samm een bepaalde cultuur gecreëerd waarin hysterische feestjes de normaalste zaak van de wereld zijn, zeker bij Hollywood-sterren en influencers. Khloé Kardashian, die voor de vierde verjaardag van haar dochter honderden ballonnen regelde, is daar een extreem voorbeeld van. Het zorgt voor hoge en onrealistische verwachtingen, vindt Samm. “En omdat veel ouders geen geld, tijd of energie hebben om zo’n perfect gedecoreerd feest te organiseren, voelen we ons verslagen.”

Lees ook: Kind jarig? 7x goedkope (of gratis) kinderfeestjes

Zoals vroeger

Wat Samm betreft mag de lat daarom wel een stukje lager. “Misschien zie je het niet als jouw verantwoordelijkheid dat andere ouders zich hier onzeker door voelen, maar ik zie dat wel zo”, schrijft ze. “Laten we het houden bij een plastic tafelkleed, wat goedkope versiering en een plak cake, net als vroeger. Maak van de verjaardag van je kind geen bruiloftsreceptie, daar worden we allemaal beter van.”

Bron: Scary Mommy

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.