Dit kost een kinderfeestje gemiddeld

19.08.2019 13:53
kinderfeestje kosten Beeld: Shutterstock

Een dagje pretpark of met z’n allen naar een Escape Room: de kosten van een kinderfeestje kunnen aardig oplopen. Wat ben je gemiddeld kwijt voor een verjaardagspartij?

Is je kind jarig, dan wil je er natuurlijk een leuke dag van maken. Alleen taart eten met opa en oma is niet genoeg – nee, er moet net zo goed gefeest worden met vriendjes en vriendinnetjes.

Volgens onderzoek, waarbij 800 ouders met kinderen tot 13 jaar werden ondervraagd, begint ruim 40 procent van de ouders al een maand van tevoren met de voorbereidingen van een verjaardagsfeestje: wat gaan we dit jaar doen, wie nodigen we uit? Gemiddeld worden er zeven uitnodigingen verstuurd.

Thuis of buiten de deur

Ruim een derde van de ouders kiest voor een externe locatie. Dus geen oud-Hollandse spelletjes doen in de achtertuin, maar hup met z’n allen naar het indoor speelparadijs of een potje lasergamen. Gemiddeld zijn ze daar 65 euro aan kwijt.

Lees ook:
Inspiratie nodig? 11x originele kinderfeestjes > 

 

Zo’n 42 procent van de ouders viert het thuis en zorgt voor gemiddeld 35 euro voor een entertainer. Eén op de vijf zet het feestvarken zowel thuis als op locatie in het zonnetje.

 

Taart

En hoe zit het met het eten en drinken? Pannenkoeken en patat doen het altijd goed. Gemiddeld zijn ouders 35 euro kwijt om de honger ‘s avonds te stillen. Tel daar snoep bij op (16 euro) en een verjaardagstaart van minstens twee tientjes, en je zit aan bijna 75 euro. Als je alle kosten onder elkaar zet, kost een partijtje gemiddeld 110 euro.

 

Is jouw kind binnenkort jarig en weet je niet goed hoe je het moet aanpakken? Van uitnodigingen versturen tot boodschappen inslaan: hier lees je de beste tips voor een geslaagd kinderfeestje.

 

Bron: Actiepagina.nl

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!