Op een rij: de leukste bordspellen voor volwassenen

19.12.2020 13:22
leukste bordspellen volwassenen Beeld: Getty Images

Zoek je nog een leuk cadeau voor onder de boom? Check dan dit lijstje van de kerstman, met de leukste bordspellen voor volwassenen.

De Mol

Kruip in de huid van Jeroen Kijk in de Vegte en zijn voorgangers en probeer als Mol de boel te saboteren. Lukt het om te voorkomen dat je mede-kandidaten de code kraken? Een musthave voor alle Molloten.

Koop het spel hier.
 

De Slimste Mens

Speel de ronde 3-6-9, geef snel vier goede antwoorden in de Open Deur en laat de seconden van je tegenstander in de finale wegtikken: met dit bordspel van het populaire tv-programma bekroon je jezelf tot De Slimste Mens Ter Wereld. Of nou ja, in ieder geval van je vriendenkring.

Hier koop je ‘m.

 

Shit Happens

Een heerlijk kaartenspel dat iets weg heeft van de dilemma’s waar Kek Mama je regelmatig voor stelt. Liever je vader naakt zien of elke nacht bedplassen? 
Trek een kaart en raad of het nieuwe dilemma milder of erger is dan de vorige – wie het eerst tien kaarten heeft liggen, wint het spel.

Bestel het hier.

 

Lees ook:
Dit zijn de populairste bordspellen voor het hele gezin >

 

LOGO

We worden dagelijks omringd door merken en logo’s, maar ze raden of omschrijven is nog niet zo makkelijk. Bij dit bordspel komen vragen voorbij in allerlei categorieën – wie de meeste goede antwoorden weet, wint. Welk automerk heeft bijvoorbeeld vier ringen in het logo? En hoe heette de eerste versie van Windows?

Bestel het spel hier.

 

Catan Game of Thrones

Als je een liefhebber bent van Catan én fervent kijker van Game of Thrones, dan zul je er alles aan doen om de winnaar te worden van deze speciale editie.

Hier koop je ‘m.

 

Friends Monopoly

Strijk met je vrienden neer in jullie eigen Central Perk-café (lees: degene met de grootste livingroom) en haal met dit bordspel herinneringen op aan al die bizarre situaties waar Ross, Rachel, Phoebe, Monica, Joey en Chandler in terecht kwamen.

Koop het spel hier.

30 Seconds

Het spel dat bij elke spelletjesfamilie in de kast staat en het geweldig doet op feestjes. Beschrijf in een halve minuut zoveel mogelijk van de vijf begrippen op het kaartje – lukt het je teamgenoot om er zoveel mogelijk te raden en samen als eerste de finish te bereiken?

Bestel het spel hier.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >