Oma heeft een lievelingetje: ‘Ze moet zich kapot schamen’

04.04.2024 10:13
Beeld: Getty Images

Saar vertelde over haar schoonmoeder de perfecte oma is voor het ene kleinkind en naar de ander, Saars dochter, nauwelijks omkijkt. Haar verhaal maakte wat los.

Een greep uit jullie reacties;

Danielle: “Oma moet dan ook over vijftien jaar niet zeuren als Keet niet meer naar oma wil, kinderen voelen aan of ze gewenst zijn, oma moet zich kapot schamen!”

Cindy: “Ik was het eerste kleinkind van mijn oma dat was ook altijd duidelijk te merken .. mijn broertje werd nooit vergeten, maar ik sliep er elk weekend en werd tot in den treure verwend. Mijn broertje sliep er nooit. Later deed ik ook alles voor mijn oma, 24/7, en mijn broertje kwam er nooit. Hij zegt nog altijd (we zijn inmiddels 47 en 42) dat oma hem nooit leuk vond en dat hij daarom ook niets voor haar heeft gedaan.”

Truus: “Oma moet zich kapot schamen. Ik zal nog niet eens meer na toe gaan met onze dochter.”

Karin: “Zo jammer dit. Maak NOOIT onderscheid tussen kinderen of kleinkinderen. Als het mijn moeder zou zijn hoefde ze helemaal niet meer te komen.”

Yvonne: “Geen goede oma!”

Ester: “Verschrikkelijk, hoe kan je zo zijn?!”

Angelique adviseert: “Alles wat je aandacht geeft groeit, dus wanneer je hierop focust ook. Leef en laat leven en sta erboven. Dit ga je echt niet veranderen, ook niet als je haar erop aanspreekt. Neemt niet weg dat het zuur is.”

Else heeft hetzelfde meegemaakt: “Heb het zelf meegemaakt met mijn kinderen. Zij hebben inmiddels zelf kinderen, maar het was vprecies hetzelfde. Ik zou zeggen: trek het je niet aan, maar praat er wel over.”

Patricia: “Helaas herkenbaar!”

Lees ook – Wel de lusten niet de lasten? ‘Voor opa en oma moet het leuk en gezellig blijven’ >

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.