Wel de lusten, niet de lasten? ‘Voor opa’s en oma’s moet het leuk en gezellig blijven’

29.01.2024 11:38
Beeld: Getty Images

Opa’s en oma’s zijn levensgevaarlijk, tenminste die van Patricia’s kinderen. Ze schreef een grappige column over haar ouders en die maakte behoorlijk wat los op onze socials.

Een greep uit de reacties;

Linda: “Wees blij dat je ze hebt. Ze hebben jou toch ook grootgebracht, al is er op het gebied van dankbaarheid nog wel wat werk aan de winkel.”

Marleen herkent zich in het verhaal: “Mijn ouders, boeren, gingen met de fiets een kilometer verder enkele uren hooien terwijl ons kindje lag te slapen thuis. Zelf heb ik dat nooit gedurfd met mijn dochter of mijn kleinkinderen. Een andere tijd wellicht.”

Karin: “Gelukkig maar, krijgen je kinderen nog een beetje een avontuurlijke jeugd.”

Simone: “Nou, die grootouders hadden van mij een verbod gehad.”

Anita: “Bijzondere ouders heb je… nog een wonder dat het met jou is goedkomen. Geloof me: ik was als moeder een stuk relaxter wat betreft mijn kinderen dan nu ik oma ben. Ik zie overal gevaar en denk nu met regelmaat: hoe kan ik dat ik als moeder veel minder bezig was met alles wat er mis kon gaan tijdens het opvoeden?”

Minke is juist veel voorzichtiger met haar kleinkinderen dat ze met haar eigen kinderen was.

Angelique: “Jouw ouders zijn inderdaad wel een beetje gevaarlijk. Hier een opa en oma die nog zuiniger zijn op de kleinkinderen als op de eigen kinderen. Moet er niet aan denken dat er iets met ze zou gebeuren.”

Nathalie: “Waarom zouden ze de lasten nemen? Dat is de verantwoording van de ouders. Voor opa’s en oma’s moet het leuk en gezellig blijven.”

Gerda doet er alles aan dat onze kinderen met een veilig gevoel naar hun werk kunnen als ze oppassen.

Marissa: “Oma zijn was leuk dacht ik en toen was ik het 24/7. Mijn kleinkind woont nu bij mij. Vermoeiend, maar na 16 maanden wil ik hem ook niet meer missen.”

Margot: “Dat je daar een beetje van schrikt, snap ik wel. Maar iets relaxter omgaan met opvoeden en de kinderen is ook een optie. Het leven is niet controleerbaar. Ik hoor veel jonge ouders afknappen, opbranden, hoe je het ook noemt. Leg de lat lager en ontspan.”

Ans: “Wat moeten werkende ouders tegenwoordig zonder lieve oppassende opa en oma?”

Trudy grapt: “Mooi, dan weet ik nu hoe ik onder het oppassen uitkom: gevaarlijk doen!”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.