‘Na de zwangerschap verdween mijn seksdrive (maar zo kreeg ik ‘m terug)’

19.05.2022 12:38
seksdrive

Seks. Niet elke kersverse moeder zit daar, tussen de luiers en gebroken nachten door, op te wachten. Ook blogger Diana Park moest er na haar zwangerschap niets van weten. Sterker nog: haar seksdrive verdween compleet.

Hoe anders was dat voor haar man. “Op de kalender had hij de dag dat onze oudste zoon (nu 19 jaar) zes weken werd, omcirkeld en versierd met een smiley. Hij had zoveel zin om weer seks te hebben.”

Geen zin in seks

Na de geboorte van haar zoon was Diana haar seksdrive volledig kwijt. “Ik deed m’n best om in de stemming te komen, maar het lukte gewoon niet. Ik hoopte dat mijn libido weer zou herstellen en dat ik me weer mijn oude zelf zou voelen, maar dat gebeurde niet.” Volgens Diana had het te maken met bepaalde verwachtingen. “Zodra de eerste zes weken voorbij zijn, wordt ons eigenlijk verteld dat we ons weer moeten voelen zoals voor de zwangerschap. Complete bullshit, als je het mij vraagt. […] Je hormonen zijn anders, je lichaam is anders. En je humeur? Dat is al helemáál anders.” Om over de zorgen én het gebrek aan slaap nog maar te zwijgen.

Alles geprobeerd

Seks voelde voor Diana als iets wat van haar verwacht werd, vooral door zichzelf. Want ja, volgens ‘het boekje’ was haar lichaam nu eenmaal klaar voor een vrijpartij. “Ik had het gevoel dat er iets mis met me was als ik geen seks wilde.” Na de komst van haar middelste en jongste kind, zakte Diana’s libido nog verder in. “Soms vroeg ik me af of mijn seksdrive ooit weer terug zou komen. Ik probeerde alles: erotische boeken, sexy lingerie, porno.” Tot ze op een dag besloot te stoppen met zichzelf dwingen om seks te hebben. “Vanaf het moment dat ik die druk wegnam en mijn partner vroeg om geduld te hebben, veranderde alles.”

Lees ook: ‘Zes weken na de bevalling wilde hij weer seks, maar ik nog niet’

Ultieme tip

Nadat haar seksdrive acht jaar lang bevroren leek, geniet Diana inmiddels weer volop van haar seksleven. “Toen mijn kinderen ouder werden en ze naar school gingen, werd het beter. Maar wat écht hielp, was stoppen met mezelf druk opleggen om weer mijn oude seksleven terug te krijgen.” Haar ultieme tip? Neem de tijd, wees lief voor jezelf en vertel je partner wat je nodig hebt. “Je hebt een nieuw mensje gemaakt, waar je voor zorgt. Het is meer dan oké om te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft. En ik beloof: je libido komt vanzelf terug.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.

Bron: Scary Mommy