7x sportieve indoor activiteiten voor kinderen

12.12.2022 11:36
sportieve indoor activiteiten kinderen kerstvakantie Beeld: Shutterstock

Fietsen, rennen, klimmen en jumpen. Kidsproof tipt 7 indoor activiteiten waar kleine druktemakers lekker veel energie kwijt kunnen.

Nog een rondje

In voor een snelle uitdaging? Dan moet je bij Indoor Mountainbike in Almere zijn. In de glazen kas kunnen kleine en grote fietsfanaten zich uitleven op het mountainbikeparcours vol zandheuvels, scherpe bochten, watertjes en obstakels.

Die zullen lekker slapen

Je weet bijna niet waar te beginnen in Adventure City in Rotterdam. De uitdagingen in dit megaklimpark zijn al geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Er zijn hoge en lage klimparcoursen, een nettenparcours met touwbruggen, een boulderhal, een spannend buizenstelsel en een heuse free fall quick jump van tien of twintig meter.

Kijk mama, zonder touw

Met boulderen beklim je een klimwand van maximaal vier meter zonder touw of zekeringen. Dat maakt het klimmen tegelijk uitdagend en leuk voor beginners. Natuurlijk ligt er een mat op de grond voor de veiligheid. Bij boulderhal Block013 in Tilburg is er keuze uit negen moeilijkheidsgraden, voor iedereen wat wils.

Lees ook: 7x tropische uitjes voor kinderen

Een andere planeet

De escapegame winnen of elkaar beschieten met laserguns: in Nijmegen stap je bij Planet Awesome in een wereld vol indoor activiteiten. Van glowgolf tot arcade games en nog veel meer.

Glas in lood

Achter de muren van deze kerk zit een ware trampolinehemel verscholen. Jumpen, freerunnen en in de foam pit springen, het kan allemaal bij Flight Deck 53 in Hilversum. Tip: laat de kinderen hun knapste trucjes showen met glas in lood op de achtergrond. Dat levert pas gave foto’s op.

Gierende banden

In het Noord-Hollandse Schagen staat de motor van jouw kartwagen al aan. SkagaVenture is een echte avonturenhotspot. Met een razendsnelle e-kartbaan, maar ook een grote trampolinehal en toffe games.

Segway talent

Dit keer zoef je niet als toerist op een Segway door de straten van Barcelona, maar blijf je gewoon in Nederland. In Dordrecht worden je Segway vaardigheden pas echt getest op het indoor parcours. Via bruggen en bewegende vloeren kom je erachter hoe behendig je bent op twee wielen. Geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Speciaal voor Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl deze fijne lijst met uitjes. www.kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland, in alle windstreken, voor alle leeftijden en het hele jaar door. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke leuke kinderactiviteiten er allemaal in de buurt zijn.