Na honderd keer neurie jij alle deuntjes automatisch mee, maar je baby beleeft in de box de grootste lol aan een muziekmobiel. En het is ook nog eens goed voor z’n ontwikkeling en motoriek. Dit zijn een paar leuke boxmobielen op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Beertjes
Terwijl drie beertjes in het rond vliegen, verschijnt er een sterrenshow op het plafond. En wel zo handig: als je baby wat ouder is, kun je de mobiel gemakkelijk bevestigen aan je wandelwagen.
Is dat nou KLM die voorbij vliegt, of toch Transavia? Je baby ziet de vliegtuigen van deze mobiel dwars door de wolken gaan. Enne, wel zo fijn voor jou: hij maakt geen geluid.
Liever geen grote, luidruchtige boxmobiel? Kies dan voor een muziekdoosje. Je hebt modellen die je in de box kunt neerzetten, maar ook die je kunt ophangen – zoals deze dolfijn. Zodra je aan het touwtje trekt, begint er een muziekje te spelen.
De eerste drie maanden gebruik je deze muziekmobiel aan de box, daarna kan hij ook los als speelgoed gebruikt worden. En hij speelt maar liefst veertig minuten een reeks unieke liedjes – scheelt jou weer honderd keer opnieuw dat ding aanzetten.
Hoeven we weinig over te zeggen, want Nijntje doet het bij kleintjes altíjd goed. Aan deze mobiel hangen twee mini-Nijntjes, een balletje en een spiegel. Verkrijgbaar in drie kleuren.
Een prachtige houten mobiel met zachte, stoffen dieren: vissen, een walvis, krab en een octopus. En als je kleine goed kijkt, ziet hij in het spiegeltje steeds zichzelf voorbij komen.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.