Moeder Constance: ‘Ja, mijn zoon (5) mag schelden’

14.07.2017 10:41
zoon-schelden

Constance Hall geeft toe: ze scheldt in het bijzijn van haar vijfjarige zoon. En dat hij er af en toe ook een scheldwoord uitgooit, vindt ze niet erg.

Waarom niet? Dat legt ze uit in een post op Facebook, die al duizenden keren is geliket. 

 

‘Fuck’

‘Ik scheld waar mijn kinderen bij zijn, maar nooit tégen iemand’, schrijft ze. ‘Mijn kinderen wisten dat zij geen schunnige woorden mochten gebruiken, tot mijn zoon er recent toch een paar uitgooide. Ook zijn vrienden vonden het cool om ineens ‘fuck’ te zeggen.’ Maar of Constance hiermee zit? Totaal niet. ‘Ik kan het hem verbieden, maar ik realiseer me dat mijn zoon een leeftijd heeft bereikt waar vrienden een grotere invloed op elkaar hebben dan ik op hem heb: ze kopieëren elkaar.’

 

Lees ook
Column Anke: Je mag best fuck zeggen als je het uitspreekt als fak >

 

‘Mooi om te zien’

En daarom heeft Constance besloten om niet het slechte gedrag, maar het goede gedrag van zijn vrienden aandacht te geven. ‘Ik geef aan hoe lief ik het vind van zijn vriend dat-ie zijn drinkfles heeft uitgeleend. Dat het mooi was om te zien hoe weer een andere vriend een jonger kind hielp en hoe leuk de grapjes van zijn vriendin zijn.’ Natuurlijk vindt de moeder het belangrijk om aan te geven dat schelden niet stoer is, maar niet zo belangrijk als het belonen van goed gedrag.