Misser van de maand: ‘Milou zit bij de haaien en wordt vanmiddag opgehaald’

07.09.2023 05:27
haaien Beeld: Getty Images

Vergeten het resultaat van een styling-sessie door jouw kind weg te halen voordat je naar werk gaat of te snel van wal steken bij de bso. Zoals moeders altijd zei: haastige spoed is zelden goed.

Willemijn (32), moeder van Jynthe (3):

“Als ik ’s ochtends de haren van Jynthe doe, kiest ze ook altijd een speldje voor mij uit. Ze vindt het enig als we er hetzelfde uitzien. Prima voor thuis, maar het is me nu al een paar keer overkomen dat ik met een gekleurd kinderspeldje van huis ga.

Soms waarschuwt een leidster op de crèche me en kan ik het nog snel uit mijn kapsel klikken voor ik doorrijd naar mijn werk. Ook ouders van andere kinderen hebben weleens subtiel naar mijn haren gewezen, met een grote grijns op hun gezicht.

Toch is het al een paar keer misgegaan en ben ik met een speldje in mijn haar op mijn werk aangekomen. Zodra ik nu iemand met een vreemde blik naar me zie kijken, grijp ik al naar mijn hoofd.”

Lees ook – Playdate-blunder: ‘Weer moest ik zijn moeder bellen om excuses aan te bieden’ >

Er is er een door-gedraaid

Maria (37), moeder van Milou (7):

“Op de bso – die heet Saartje – waar Milou een middag in de week naartoe gaat, hanteren ze vissennamen. Zo ging ze de afgelopen jaren van de kikker­visjes naar de dolfijnen en de haaien. Het leverde laatst een hilarische verwarring op.

Omdat mijn werk­afspraak uitliep, had ik mijn moeder last minute gevraagd Milou op te halen. Dat moet ik dan wel doorgeven aan de leidsters, want anders geven ze haar niet mee. Dus belde ik naar Saartje en direct nadat ik verbinding had, stak ik van wal: ‘Hallo, met Maria, Milou zit bij de haaien en wordt vanmiddag opgehaald door oma.’ Kort en duidelijk, ik wilde immers door met mijn werk.

Aan de andere kant van de lijn bleef het stil, tot ik iemand vol verbazing hoorde zeggen: ‘Milou, haaien, oma? Waar gáát dit over Maria?’ Ik had per ongeluk een zakenrelatie gebeld, die toevallig ook Saartje heet en alleen met haar voornaam in mijn mobiel staat opgeslagen.

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’