‘Mijn kinderen gaan elke dag naar de bso, zodat ik naast mijn werk ook één dag me-time heb’

20.05.2020 09:39
opvoeden selfcare-dag moeder Cindy Beeld: Getty Images

Sommige moeders voeden hun kinderen misschien net iets anders op, maar zorgen wel dat alles op rolletjes loopt. “Ik werk vier dagen per week en gebruik de vijfde, de vrijdag, als selfcare-dag.”

Cindy (33) is moeder van twee dochters (6 en 4), en woont samen met Ruud (35). Hun kinderen gaan vijf dagen naar de bso, zodat zij een dag per week tijd heeft voor ‘selfcare’.

Cindy: “Toen m’n moeder mijn zus en mij kreeg, knipte ze haar haren kort en hulde zich nooit meer in iets anders dan een comfortabele broek met slobbertrui – behalve tijdens Kerstmis en Pasen. Zo zagen moeders eruit, dacht ik, want die van mijn vriendinnen waren net zo. Mijn vader werkte, zij was thuis. Haar nagels droeg ze altijd praktisch kort en ontspanning haalde ze uit haar uurtjes op de tribune tijdens onze zwemlessen. Dat nooit, dacht ik toen ik kinderen kreeg. Dus werk ik vier dagen per week om financieel zelfstandig te zijn – je zult onverhoopt maar scheiden – en gebruik de vijfde, de vrijdag, als selfcare-dag.”
 

Selfcare-dag

Dat is overigens een ruim begrip voor Cindy. “Soms ga ik naar de sauna, een andere keer naar de nagelstylist, kapper of schoonheidssalon. Maar ik ga ook weleens alleen maar uit lunchen met vriendinnen, of juist in mijn uppie urenlang in bad, met muziek en een kaarsje aan. Als ik maar tijd heb voor mezelf.” Nee, daar voelt ze zich niet schuldig over. “Want ik breng mijn dochters elke dag naar school en leg ze elke avond zelf in bed. Net als iedere moeder sta ik gewoon bij de hockey-F’jes op zaterdagochtend, op een onmenselijk uur. Op de bso hebben ze alle tijd om te spelen met vriendinnetjes, de weekenden staan eveneens in het teken van hen en mijn man is drie keer per week aan het sporten. Dit is míjn tijd, en die is soms net zo belangrijk als zorgen voor mijn kinderen.”
 

Dit artikel is deel van een interviewserie in Kek Mama 04-2020.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week de beste artikelen in je mailbox >