peuter veilig zwemmen
Beeld: Pixabay

De meeste kinderen kunnen geen genoeg krijgen van lekker spetteren en plonzen in een zwembad. Uiteraard is het dan wel opletten geblazen. Dit moet je weten over de zwemveiligheid van je peuter.

Waarom zwemmen

Zwemmen met je peuter is niet alleen hartstikke leuk, maar ook leerzaam en goed voor hun ontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd gaan zwemmen, maken ook allerlei andere ontwikkelingsstappen sneller, blijkt uit Australisch onderzoek. De zwemmende kinderen bleken beter in vaardigheden als knippen, kleuren en tekenen dan kinderen die niet al jong in het zwembad te vinden waren. Ook scoorden ze hoger op rekentestjes, spreekvaardigheid en geletterdheid.

More content below the advertising

 

Zwemhulpmiddelen

Een peuter die nog niet kan zwemmen heeft voor alle veiligheid natuurlijk wel zwemhulpmiddelen nodig.  Zo zijn er zwemvleugels (ook wel zwembandjes genoemd). Deze worden aangeraden voor kinderen die nog niet kunnen trappelen. Door deze opblaasbare bandjes blijft je kind drijven. De bandjes worden om de bovenarmen gedragen en zorgen ervoor dat het hoofd boven water blijft. Tip: schuif de zwembandjes om de bovenarmen van je kind, dicht bij de oksels en blaas ze dan pas op. Kies voor vleugels met meerdere luchtkamers, zodat je kind ook blijft drijven als er een compartiment lek is. Je kunt ook kiezen voor een zwempakje met drijvers of een zwemvestje.

 

Lees ook
Dit moet je weten over zwembandjes (en dit zijn de alternatieven) >

 

Peuterzwemmen

Veel zwembaden hebben speciale uurtjes voor het peuterzwemmen. Hierbij ga je met een groep ouders en jullie peuters onder begeleiding van een zwemdocent aan de slag. Spelenderwijs (met liedjes, spelletjes, speelgoed en dansjes) wordt je kind uitgedaagd om zich vrijer en vertrouwder door het water te bewegen. Met een beetje mazzel durft je kind dan al onder water te gaan, wat weer een groot voordeel is als later de ‘echte’ zwemlessen beginnen.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

grappige-strips-over-ouderschap

Van het gebrek aan slaap tot een postbode die om de haverklap voor je deur staat met nieuwe pakketjes voor de baby: deze strips over het ouderschap zijn ongetwijfeld herkenbaar.

Pijnlijk, maar waar.

 

More content below the advertising

 

Hét bewijs dat al die #lovelife-Instagramfoto's een momentopname zijn.

 

 

Maar je hebt het er allemaal voor over.

 

Lees ook
9x kindertekeningen die toch niet zo onschuldig lijken >

 

Hormonen hè, hormonen...

 

 

Vol huis, lege portemonnee.

 

 

Speelgoed? Niet interessant.

 

 

Het moederschap bindt.

 

 

Ze doen het erom...

 

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leukste-tweets-aflevering-6-de-luizenmoeder

Terwijl de jaarlijkse sponsorloop van De Klimop weer voor de deur staat, doet directeur Anton er alles aan om zoveel mogelijk geld binnen te harken en wordt juf Ank anti-suiker. Wat vonden de kijkers van aflevering 6 van 'De Luizenmoeder'? De leukste tweets op een rij.

Tip één: doe nooit boodschappen met een lege maag.

 

More content below the advertising

...

 

 

Kom maar door!

 

 

Lees ook
Anke is bang voor de schoolpleinjungle >

 

Nou eh, mooi... mooi...

 

 

Ook een serieuze noot op z'n tijd.

 

 

Grof, maar geestig.

 

 

Het zal eens soepel gaan op De Klimop...

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >