Memo over het hoofd gezien: ‘Mijn zoon had met een stalen gezicht alles geïmproviseerd’

02.03.2023 06:47
schoolspullen

Als je door alle bomen het bos niet meer ziet en een belangrijk bericht van school hebt gemist kun je jezelf wel voor de kop slaan. Maar als blijkt dat jouw kleine het allemaal al heeft opgelost, maakt dat stiekem toch best trots.

Mieke (39), moeder van Faas (12):

“Op 8 december was er een bericht gekomen in de schoolapp dat Faas op 14 december een spreekbeurt moest houden, inclusief powerpoint-presentatie. Ik las dit alles op de 16e. Ik schrok, niet alleen was het dus al twee dagen geleden, ook had hij er niets over gezegd.

Lees ook – ‘Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in 68 groepsapps, alleen al voor de kinderen’ >

Geen organisatie, maar improvisatie

Faas zit op het speciaal onderwijs. Hij is geen held in plannen en ik had beloofd te helpen structuur aan te brengen in de presentatie. ’s Avonds vroeg ik hem naar de spreekbeurt. Ja hoor, die had hij gehad. Zonder computer of digiboard. Hij had met een stalen gezicht alles geïmproviseerd. Faas is inhoudelijk sterk en heeft een fotografisch geheugen. Hij had al een keer een werkstuk over de Amerikaanse arend gemaakt en dat verhaal had hij nu maar weer opgelepeld aan de klas.

“Uiteraard was ik supertrots, maar ik voelde me wel wat tekortschieten”

Gelukkig waardeerde zijn juf het spontane initiatief en kreeg hij geen aftrek voor het ontbreken van de presentatie. Uiteraard was ik supertrots, maar ik voelde me wel wat tekortschieten.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.