De baby straal vergeten: ‘Ik voelde me zo’n ontaarde moeder’

29.10.2023 05:24
genderneutrale kleding baby

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Froukje (31), getrouwd met Sytze (33), moeder van Zoë (5), Stijn (4), Aimée (2) en Romee (1):

“Zoë was een ontzettend makkelijke baby. Altijd vrolijk, ze sliep vrijwel meteen de nacht door en we konden haar overal mee naartoe nemen. Ik grap weleens dat we daardoor nu vier kinderen hebben. Geen idee of we er zoveel of zo snel achter elkaar hadden gehad als de eerste een huilbaby was geweest.

Topavond

Zoë was een paar maanden oud toen we op zaterdagmiddag bij mijn broer en zijn vrouw op bezoek gingen. Het was zo gezellig dat we spontaan bleven hangen. Na het eten legden we haar in het tweepersoonsbed van mijn broer. Kon prima. Zoë kon zich nog niet omdraaien en we maakten een nisje met behulp van hoofdkussens.

Het was een topavond. Mijn man Sytze is nog een paar keer gaan kijken, maar Zoë lag heerlijk rustig te slapen. Ik zat voor het eerst weer eens ouderwets flink aan de rosé. Tegen een uur of elf stapten we in de auto. Maar eigenlijk bleven we zelfs daar nog kletsen.

“Wat stond ze daar nou overdreven te zwaaien?”

Toen we eindelijk de straat uitreden, zag Sytze mijn schoonzus Marieke in zijn spiegel heel overdreven zwaaien en op en neer springen, maar hij dacht dat ze dat deed om aan te geven hoe leuk het was geweest. Dus hij toeterde voor de gein een paar keer terug als reactie. Toen ging mijn telefoon: Marieke. Ik nam grappend op met een ‘mis je me nu al’, waarop zij zei: ‘Nou ik niet, maar ik denk je dochter wel. Vergeten jullie niet iemand?’

Lees ook – De heerlijke blunders van deze vrouwen blijven ze nog lang achtervolgen >

Straal vergeten

Op dat moment kon ik wel door de grond zakken van schaamte. De baby! We waren haar straal vergeten. Ik voelde me zo’n ontaarde moeder. Het is me daarna met geen van de kinderen meer gebeurd, toch kan mijn broer het niet laten mij ermee te pesten. Waar we ook zijn, roept hij: ‘Froukje, tel je wel even goed of je dit keer wel al je welpen bij je hebt?’”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.