Maxime Meiland groeide op zonder knuffels: ‘Na de babytijd hield dat ineens op’

02.05.2023 14:04
Maxime Meiland Fotografie: Mark Groeneveld

In Kek Mama 5 vertelt Maxime Meiland over haar onthullende boek, claimende kleuters op ’t schoolplein, haar bijzondere familieband en opgroeien zonder knuffels.

Over dat laatste zegt ze:

“Na de babytijd hield dat ineens op – nu met hun kleinkinderen hetzelfde verhaal. Met Vivé zijn ze nog wel ‘kusserig’, maar dat zal volgend jaar wel over zijn. Vanwege dat gebrek aan lichamelijkheid moest ik daar zelf ook aan wennen met Clairetje. Sinds ik Lee ken, die heel lichamelijk is, leer ik dat steeds meer.”

Meer knuffelen

“Soms geef ik Claire ineens een knuffel voor het slapengaan, omdat ik me realiseer dat ik haar de hele dag nog niet heb vastgehouden. Dan kijkt ze me aan met een blik van: mam, wat doe je? Dan is dat voor mij een signaal dat ik haar echt vaker moet knuffelen. Ik baal er wel van dat ik dat niet van nature heb en wil het zeker bij mezelf stimuleren.”

“Soms geef ik Claire ineens een knuffel voor het slapengaan, omdat ik me realiseer dat ik haar de hele dag nog niet heb vastgehouden”

Liefde en warmte

Een keer vroeg Maxime haar ouders waarom ze haar nooit knuffelden. “Meteen zeiden ze: ‘Je weet toch dat we van je houden?’ En dan is het gesprek klaar, haha. Ik voel natuurlijk ook wel in mijn hart dat het goed zit, maar dat extra momentje van liefde en warmte is denk ik toch heel belangrijk voor een kind.”

Meer lezen? Het hele interview met Maxime staat in Kek Mama 5, vanaf 2 mei verkrijgbaar in de winkels.

Maxime Meiland
Maxime Meiland