Matchmaker Ilse: ‘Als ik hoor dat er gekust is, voel ik zelf ook vlinders’

22.09.2022 06:30
Ilse Jespers matchmaker Paard & Partner Love Flavour Matchmaker Brabant Beeld: Nine IJff

Ilse Jespers (37) heeft een vriend, samen hebben ze een zoon (7). Ze is de grote kracht achter drie datingwebsites, Paard & Partner, Love Flavour en Matchmaker Brabant.

“Omdat mijn ouders een dressuurstal bestierden, ben ik opgegroeid tussen de paarden. Daar ontdekte ik dat voor de meeste paardenliefhebbers de sport op nummer één staat. Het slokt veel van hun tijd op en het liefst praten ze dag en nacht over paarden. Hoe heerlijk zou het zijn als ruiters op zoek naar de liefde hun match vinden in iemand die hun passie deelt, bedacht ik.

Lees ook – ‘Pas na mijn scheiding werd ik voor het eerst in mijn leven echt verliefd’ >

Datingsite

Ik had rechten gestudeerd en werkte als beleidmaker, maar dat bleek mijn ding niet. Met een beetje lef besloot ik het in 2018 totaal anders te doen. Ik zette Paard & Partner op, een datingsite waarop paardenliefhebbers in een online omgeving op zoek kunnen naar hun match. Daarnaast organiseer ik paardenevents waarbij singles elkaar kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens buitenritten. Of tijdens een sushi-middag waarbij we paardensport kijken. Geen suffe bedoening, maar gewoon leuke events. Tijdens zo’n middag valt er nooit een ongemakkelijke stilte – met een gedeelde hobby zijn er gespreksonderwerpen genoeg.

Snoepwinkeleffect

Vriendinnen die op Tinder zitten, zeggen dat het leuk is voor een keertje. Ze slagen er veelal niet voor een echte match omdat het snoepwinkeleffect te groot is: het aanbod is zó enorm, ga er maar aan staan om te kiezen. Voor mensen die online daten moeilijk vinden, ben ik daarom ook Love Flavour gestart. Personal matching waarbij ik, na een intakegesprek, binnen mijn netwerk op zoek ga naar een match op maat.

Ilse Jespers matchmaker Paard & Partner Love Flavour Matchmaker Brabant

Verliefd

Liefde is de basis, ik ben ervan overtuigd dat iedereen liefde nodig heeft. Mijn zoon ziet zijn papa en mama knuffelen en leert dat het fijn is om liefdevol met elkaar om te gaan. Hij weet dat mama anderen helpt in hun zoektocht naar liefde. Dat vindt hij prachtig, want zodra mensen verliefd worden, zijn ze niet meer alleen, zegt hij wijs.

“Zodra mensen verliefd worden, zijn ze niet meer alleen”

Mijn werk is geslaagd als ik hoor dat het tot een relatie is gekomen, als ik foto’s krijg van nieuwe koppels of dat ik het nieuws krijg dat er zelfs een baby geboren is. Zie ik tijdens een event al die glimmende oogjes om mij heen, dan vind ik dat echt fantastisch. Soms krijg ik ingefluisterd dat er gekust is door twee single paardenliefhebbers. Dan voel ik zelf ook weer vlinders.”

Dit artikel staat in de Kek Mama Liefdesspecial 2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.