Maxime: ‘Ik ben blij dat er een man op de groep van mijn zoon staat’

08.06.2024 11:00

Op de meeste kinderdagverblijven zijn vrouwen in de meerderheid, maar steeds meer mannen vinden hun weg naar dit beroep. Sinds twee maanden staat er ook een man, een ‘meester’, op de groep van Maxime’s driejarige zoon.

“Er is een nieuwe ster aan het firmament van de opvang van mijn zoontje verschenen, en hij heeft spierballen. Ja, je leest het goed, een echte vent tussen al die vrouwen. Nu moet ik eerlijk toegeven, toen ik dit nieuws hoorde, moest ik wel even mijn wenkbrauwen optrekken. Ik bedoel, niks tegen mannen hoor, maar de opvang leek altijd een beetje een ‘vrouwending’, snap je? Maar laat me je vertellen, die vooroordelen kunnen zo de prullenbak in.

Een nieuwe dynamiek

Mike brengt namelijk een nieuwe dynamiek in de groep. Terwijl de dames de kleintjes vermaken met liedjes en verhaaltjes, gooit hij er een flinke portie actie en avontuur tegenaan. Denk aan spelletjes en ontdekkingstochten. Mike is niet bang om een beetje vies te worden of ‘risico’s’ te nemen. Mijn zoon komt dan ook thuis met de gekste verhalen over nieuwe spelletjes die hij heeft geleerd.

Mannelijk rolmodel

Hij praat over Mike alsof hij zijn eigen actieheld heeft ontmoet. Ik wed dat zijn cape ergens in mijn wasmand ligt verstopt. Voor mijn zoon, die voornamelijk alleen vrouwen om zich heen heeft (mijn man werkt veel in het buitenland en dus is mijn zoon veel met mij, mijn zussen en mijn moeder), is het geweldig om een mannelijk rolmodel te hebben, die ook nog eens een korte metten maakt met genderstereotypen. Die oude ideeën dat mannen stoer moeten zijn en vrouwen zacht…? Vergeet dat maar! Mike laat hem zien dat mannen ook liefdevol en zorgzaam kunnen zijn.

Tonen van medeleven

Soms lijkt het alsof mannen alleen in staat zijn om emoties te laten zien tijdens een voetbalwedstrijd. Maar deze meester bewijst het tegendeel. Hij leert kleintjes dat het oké is om te huilen als je je teen stoot, (in plaats van ‘Niet huilen!’ of ‘Je bent toch een grote stoere jongen?’) en dat het tonen van medeleven mag. Hij brengt niet alleen een frisse wind, maar ook een hoop liefde en avontuur in het leven van mijn zoon. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor!”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.