Huis- tuin- en keukenlol: voor deze spelletjes heb je (bijna) niets nodig

20.12.2022 23:40
spelletjes_niets_nodig

Ken je dat? Dat de spellenkast uitpuilt maar er vervolgens geen haan naar kraait? Probeer je kinderen eens te paaien met de spelletjes uit dit lijstje. Hilariteit verzekerd. Én je hebt er (bijna) niets voor nodig.

Wie ben ik?

Het enige wat je in huis moet hebben zijn post-its en schrijfwaar. Eén iemand krijgt een briefje met daarop een (door de medespelers gekozen) persoon, dier of voorwerp op z’n hoofd geplakt. Vervolgens moet die persoon raden wie of wat er op het kaartje staat. Je mag hints aan je medespelers vragen, maar die mogen alleen met ‘ja’ of ‘nee’ antwoorden. Geen post-its in huis? Dan kan een papiertje met plakband ook prima.

Pictionary

Een klassieker die al generaties lang gespeeld wordt. Benodigdheden: pen en papier, that’s it. Eén iemand maakt een tekening, de anderen moeten raden wat dit voorstelt. Wie het als eerste raadt, krijgt een punt. En degene met de meeste punten wint.

Ei op lepel

Verdeel het gezin in twee groepen (of speel individueel) en laat iedereen één voor één met de lepel in de mond en daarop een ei, naar de overkant lopen en terug. Wie is het snelste klaar en heeft de eieren niet laten vallen? Tip: wil je geen kliederboel, kook de eieren dan eerst.

Lees ook: 9x de leukste spelletjes in het bos

Hints

Eén iemand kiest een voorwerp, persoon of dier en moet het uitbeelden voor de rest. Wie het als eerste raadt, heeft gewonnen. De enige regel: geluid maken is voor degene die uitbeeldt ten strengste verboden.

Galgje

Simpel, maar blijft leuk. Weet jij het woord te raden voordat jouw stokventje aan de galg eindigt?

Koekhappen

Wat heb je nodig? Een stuk ontbijtkoek, touw en een theedoek. Hang de plakken ontbijtkoek aan het touw en hang het touw op de juiste hoogte voor de kinderen, zodat ze er geblinddoekt wel bij kunnen. Wie het eerste de koek op heeft – met de handen op de rug natuurlijk – is de winnaar.

Scheerschuimtekenen

Makkelijker kan niet: koop een bus scheerschuim en je kinderen zijn de hele middag zoet. Bekijk deze vlog van Kek Mama’s Mariëtte maar.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.