Mama is kaal: ‘Drie jaar geleden besloot ik zelf de schaar erin te zetten’

02.05.2018 13:52
mama is kaal Romana

Daar sta je dan, met je gemillimeterde haar. “‘Niet doen’, zeiden alle kappers.”

ROMANA WATCHMAN (30) IS MOEDER VAN ISAAC (11 MAANDEN).

“Toen ik nog lang haar had, veranderde ik elke zes weken van kapsel, zo snel was ik erop uitgekeken. Met mijn korte haar heb ik dat nog geen seconde gehad.
 

‘Ik heb er zelfs een keer over gedroomd’

Ik speelde al een tijd met de gedachte mijn haren af te scheren. Ik heb zelfs een keer gedroomd dat ik heel kort haar had – en dat zag er verdomde goed uit. ‘Niet doen’, zeiden alle kappers. ‘Je gezicht is niet vrouwelijk genoeg. En je draagt nauwelijks make­up, dat zal er niet uitzien.’ En dan liep ik weer met extensions de deur uit.
 

‘Iedereen gilde hoe prachtig ik eruitzag’

Drie jaar geleden besloot ik zelf de schaar erin te zetten. De rest liet ik weghalen bij een herenkapper – die bemoeit zich tenminste niet met je uiterlijk. Ik zat er met samengeknepen billen op de stoel. Het stond beeldschoon. Iedereen gilde hoe prachtig ik eruitzag. Vrienden, collega’s, mijn tante – nog steeds trouwens.
 

Verven

Ik ga elke twee weken naar de kapper en hoef er verder niets aan te doen. Een drup shampoo is genoeg, uitspoelen, afdrogen, klaar. Natuurlijk zijn er ook nadelen: ik word grijs en dat zie je best goed op een donkere huid, dus ik moet mijn haar ook nog eens verven. Bovendien is zo’n kale kop in de winter nogal koud.
 

Prachtige bos krullen

Mijn zoon is pas elf maanden, maar al twee keer naar de kapper geweest. Hij heeft een prachtige bos krullen. Daar ben ik meer tijd aan kwijt dan aan mijn eigen haar. Elke avond verzorg ik het met crème.”
 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 05-2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >