Eerste keer met je baby naar de kapper: dit moet je weten

07.08.2019 09:12
eerste keer kapper baby

Dat donzige piekhaar van je baby heeft na maanden plaats gemaakt voor een vollere bos: tijd voor het eerste kappersbezoek. Maar kies je voor een kinderkapper of een gewone kapper? En hoe zorg je dat je baby stilzit?

Een paar handige tips.
 

Wanneer? 

Sommige baby’s worden geboren met een volle bos haar, anderen worden of zijn compleet kaal en blijven dat ook nog een tijd. Het antwoord is dus: wanneer jij vindt dat het nodig is. Wel is het handig als je baby in ieder geval zijn hoofdje omhoog kan houden.
 

Kinderkapper of gewone kapper?

Je kunt natuurlijk zelf in de weer gaan met een schaar en kindertondeuse (er hoeven immers slechts wat puntjes af), maar durf je dit niet aan, dan kan je er ook voor kiezen om het aan de kapper over te laten. 

En dan heb je twee mogelijkheden: een ‘gewone’ of een kinderkapper. Bij de normale kappers kun je prima terecht met een baby, misschien hebben ze zelfs aparte stoeltjes voor ze, maar het voordeel van kinderkappers is dat ze gespecialiseerd zijn in bange en beweeglijke kinderen. Ook is er vaak van alles om mee te spelen, zijn er stoelen in de vorm van een koets, kleurige kapmantels en hangen er televisies met kinderprogramma’s ter afleiding.
 

Lees ook
8x kinderkapsels die compleet de mist in zijn gegaan >

 

Hoe bereid je je baby voor?

  1. Probeer je kind alvast te laten wennen aan de kapper en de kapsalon door hem of haar bijvoorbeeld een keer mee te nemen als jij je haar laat knippen. Of lees samen een boekje over de kapper en speel thuis een rollenspel.
  2. Handig is om het bezoek op een moment te plannen dat je baby uitgerust is en een volle maag heeft. Of in elk geval: als-ie niet humeurig is.
  3. Voor de meeste kinderen is stilzitten een onmogelijke opgave. Neem daarom iets mee om je kind te vermaken. Een boekje of zijn favoriete speelgoed, bijvoorbeeld. Of speel een filmpje af op je tablet als er geen tv is.

Als laatste: vergeet geen plukje haar te bewaren – altijd leuk voor later.

 

 

Meer tips? Volg ons op Facebook en Instagram.