mooie gemakkelijke kapsels kind
Beeld: Unsplash

Van een bloemstrik tot een waterval-vlecht: met deze 5 kapsels steelt je kind de show. Extra fijn: ze zijn niet moeilijk om te maken. Scheelt weer tijd 's ochtends.

Visgraat vlecht

 
Toegegeven: het ziet er behoorlijk ingewikkeld uit. Maar laat je niet afschrikken, want het is een stuk simpeler dan je denkt. In deze video zie je hoe je de visgraat-vlecht in het haar van je dochter maakt. Moet ze het natuurlijk wel eerst flink laten groeien.
 
 

Visnetje

Qua naam lijkt dit kapsel op de vorige, maar het model is heel anders. Alles wat je nodig hebt: een kam en veel strikjes. Oh, en een portie geduld. Maar daarna blijft het tenminste wel lekker lang zitten.

 

More content below the advertising

Lees ook:
8x kinderkapsels die compleet de mist in zijn gegaan >

 

Waterval-vlecht

Wil je dochter haar haren het liefste los dragen, maar toch de blits maken met een mooi kapsel? Ga dan voor de waterval-vlecht. Klinkt ingewikkeld, maar als je vrij gemakkelijk een vlecht kunt maken, is dit niet al te moeilijk. In het filmpje wordt precies uitgelegd hoe je te werk moet gaan.

 

Grote strik

Net als Minnie mouse een mooie strik in je haar, maar dan gewoon gemaakt van je eigen lokken: in deze video zie je hoe je dat bij je dochter voor elkaar krijgt. Je hebt er een kam voor nodig, topsytail, elastiekje, schuifspelden en wat haarlak.

 

Lage knot

Heel simpel, maar oh zo classy: de lage knot. Dit kapsel wordt ook wel gezien als de 'Maxima-look.' Wat overdreven voor naar school, maar zeker leuk als je dochter naar een feestje gaat. 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

menstruatie-na-bevalling

Na de bevalling duurt het weer even voordat je menstruatie op gang komt. Maar wanneer precies? Is het net zoals voor je zwangerschap? En ben je dan meteen vruchtbaar?

Wij zetten de feiten voor je op een rij.

More content below the advertising

 

Wanneer word je weer ongesteld?

Na zes tot acht weken, drie maanden of zelfs na een halfjaar pas: het verschilt nogal per vrouw. Als je borstvoeding geeft, kan het bijvoorbeeld extra lang duren: bij tachtig tot negentig procent van de vrouwen blijft de menstruatie weg zolang er borstvoeding wordt gegeven, omdat het hormoon prolactine (dat zorgt voor de aanmaak van melk) de opbouw van baarmoederslijmvlies en de eisprong onderdrukt.

 

Ben je direct weer vruchtbaar?

Binnen een maand of drie na het stoppen met borstvoeding komt je menstruatie meestal weer op gang. Wel goed om te weten: het is een fabel dat je niet zwanger kunt raken als je niet menstrueert of borstvoeding geeft. De kans is kleiner, maar het is toch aan te raden om anticonceptie te gebruiken als je niet opnieuw zwanger wil raken.

En over anticonceptie gesproken: je kunt (als je geen borstvoeding geeft) na je zwangerschap gewoon weer met de pil beginnen - deze kan zelfs helpen om je cyclus weer op gang te brengen. Een spiraal mag zes weken na de bevalling geplaatst worden. Meer over anticonceptie na je zwangerschap lees je hier.

 

Lees ook
Menstruatiekwaaltjes: zo kun je ze verzachten >

 

Is de menstruatie hetzelfde als vóór je zwangerschap?

Dat verschilt per persoon. Het kan zijn dat je exact dezelfde cyclus hebt als voor je zwangerschap, maar het kan ook zijn (en dat is vooral de eerste paar menstruaties) dat het wat onregelmatiger is. Is jouw menstruatie wel degelijk verandert en heb je last van veel bloedverlies? Dan kan je altijd contact opnemen met de huisarts.

Bron: Gezondheidsplein.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
voordelen-minder-alcohol-drinken

Hoewel een wijntje op z'n tijd heerlijk kan zijn, heeft het minderen van alcohol ook zo z'n voordelen. En niet de minste, trouwens. Bekijk onderstaand lijstje maar.

1. Je slaapt beter

Na een flinke neut lijkt het misschien of je sneller in slaap valt. Dat is ook zo, maar uit onderzoek blijkt dat alcohol de REM-slaap (rapid eye movement) onderdrukt. En juist deze slaap heb je nodig om je spieren volledig te laten ontspannen en de emoties van de dag in je hersenen te verwerken. Gevolg: je wordt minder uitgerust wakker.

More content below the advertising

 

2. Je bespaart geld

Een kleine rekensom: een wijntje kost al gauw € 3,50. Drink je er een stuk of vier per week, ben je bijna € 60 per maand kwijt. Op jaarbasis praat je dan over meer dan € 700 - had je ook voor op vakantie kunnen gaan.

 

3. Je krijgt minder calorieën binnen (als je niet compenseert ;) )

Veel mensen vergeten hoeveel calorieën alcohol bevat: 7 kcal per gram. Daar komen nog de calorieën van de koolhydraten (en bij cocktails soms vetten) bij. Een glas of flesje bier levert 100 tot 150 calorieën, maar bij cocktails loopt dat al gauw op tot 400. Drink je een avondje stevig door, reken dan maar uit.

 

Lees ook
'Zo hou ik het moederschap vol zónder alcohol' >

 

4. Je hebt een betere weerstand

Je loopt ook minder griepjes op wanneer je minder drinkt en dat komt niet alleen doordat je beter uitgerust bent. Alcohol heeft namelijk ook invloed op je immuunsysteem. Zo gaat de hoeveelheid bloedcellen in je lichaam omlaag nadat je drinkt. Juist die cellen zijn echter essentieel om virussen en bacteriën af te weren.

 

5. Je hebt een beter humeur

Niet alleen slaapgebrek, ook alcohol is slecht voor je humeur. Het versterkt namelijk de aanmaak van het stresshormoon cortisol. 

 

6. Je huid wordt mooier

De gifstoffen die je lever niet kan verwerken als je drinkt, komen voor een deel in je huid terecht. Met als gevolg dat je meer onzuiverheden gaat zien.

Ben je overtuigd van bovenstaande punten, maar kan je die lekkere cocktail maar met moeite weerstaan? Probeer dan eens een van deze alcoholvrije varianten. Minstens zo lekker, wel gezonder.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >