Overgestapt naar een lat-huwelijk: ‘Onze ruzies zijn sindsdien verleden tijd’

28.11.2022 13:32
mama werkt thuisblijfvader Beeld: Pexels

Al sinds het begin hadden Lotte en Sanne knetterende ruzie en stapten elkaar regelmatig op de tenen. Tot ze eens een week niét op elkaars lip zaten.

Lotte (37): “Vanaf de eerste week dat Sander en ik een relatie hadden, knetterde het tussen ons. Met niemand kon ik zo hard lachen, maar ook met niemand zó knallend ruziemaken. Er was weinig waarover we het oneens waren. De opvoeding van onze dochters van acht en zes, het huishouden, financiën; alles liep als een zonnetje. Behalve op emotioneel vlak.

Lees ook – Deze vrouwen konden hun relatie redden: ‘Ik snap niet dat we het zo lieten verslonzen’ >

Afstand

Sander en ik zijn beiden altijd druk in ons hoofd. Rusteloos. En een tikkeltje opvliegend. Eén kritische opmerking over een in Sanders ogen overtrokken reactie van mij en ik ontplofte. Hij voelde zich vaak door mij op de huid gezeten. Toen Sander drie jaar geleden een week op wintersport was met vrienden, beseften we: goh, deze rust zonder elkaar is eigenlijk best lekker. Niet dat we minder van elkaar hielden. Dat zette ons aan het denken.

Het kostte een jaar om de knoop door te hakken, maar sinds twee jaar hebben we een lat-huwelijk. Sander verhuisde naar een eigen appartement, ik bleef met de kinderen in ons huis. In de weekenden is Sander bij ons, soms slapen de meiden een nacht bij hem. Onze ruzies zijn sindsdien verleden tijd.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.