Mama heeft iets goed te maken: ‘Ik had de uitnodiging voor het feestje in de hectiek niet goed gelezen’

01.12.2023 16:28
mama heeft wat goed te maken feest gemist Beeld: Getty Images

Ouders zijn soms superhelden en soms zijn het vermoeide wezens die in een poging om alle ballen in de lucht te houden weleens een steekje laten vallen.

Lisa (40), moeder van Elodie (15), ­Avery (8) en Reeva (6):

“Begin december kwam Avery thuis met de uitnodiging voor een disco­feestje waarvoor een vriendinnetje de hele klas had uitgenodigd. Ik zette het in mijn agenda op 24 december, wat ik een vrij idiote dag vond voor een feestje. Daar had Avery uiteraard geen last van, die verheugde zich enorm op een avondje dansen met de hele klas en niet gaan was geen optie.

Op de ochtend van het feest stond zij zich uitgebreid te douchen en zat ik met een kop koffie bij te komen van een drukke week. In de klassenapp ging het helemaal los: de ene na de andere ouder stuurde foto’s van het feest door.

“Ze baalde gigantisch”

Dat was blijkbaar de avond ervoor al geweest, ik had in de december-hectiek de uit­nodiging niet goed gelezen. Avery baalde gigantisch. Ik heb mijn fout goed gemaakt door te beloven een discofeest te organiseren op haar verjaardag, ook voor de hele klas.”

Lees ook – Verjaardagsblunder: ‘Op verjaardagspartijtjes wordt voortaan alleen nog geknutseld’ >

Even lachen

Noëlle (34), moeder van Floortje (14) en Saar (6):

“Er is een school­foto van Floortje waarvan ik nog exact weet hoe ze erop staat. Ze was een jaar of 4 en zat net bij de kleuters. Ik was jong, alleenstaand, werkte veel en verdiende weinig. Om kosten te besparen ging ze niet naar de bso en deed ik alles onder schooltijd. Op een stressvolle ochtend wilde ik nog weleens wat vergeten.

Zo ook die ene maandag waarop ik haar vroeg de enige trui aan te trekken die niet aan het wasrek hing te drogen. Die had ze van mijn oma gekregen: een wollen geval met een beer erop gestikt. Niet per se mijn smaak. We waren aan de late kant dus ze ging met haar haren alle kanten op in die afgrijselijke trui naar de klas.

“Nu – tien jaar later – kan ik die foto nog steeds zo voor de geest halen”

Toen ik aan het eind van de schooldag op het plein stond, kwam de een na de ander perfect gekapt en gekleed naar buiten. Meisjes met strakke vlechten, jongetjes in pak. En daartussen liep Floortje me zwaaiend tegemoet: ‘Mama! Vandaag was de schoolfotograaf er!’

Op de klassenfoto was het contrast tussen haar en de kinderen zo groot, dat ik ’m nu – tien jaar later – nog steeds zo voor de geest kan halen. En er gelukkig nog net zo hard om kan lachen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.