Deze kinderfilms draaien in de bioscoop in de kerstvakantie

17.12.2023 09:00
Deze kinderfilms draaien in de bioscoop in de kerstvakantie

Zin om in de kerstvakantie naar de bioscoop te gaan? Dat komt goed uit: er draait allerlei leuks! Wat dacht je hier van?

Kinderfilms in de kerstvakantie

Wish

Disney’s Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden.

Leeftijd: 6+

Vogelvlucht

Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen -tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen- graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica.

Leeftijd: 6+

Wonka

In deze onweerstaanbare, fantasierijke film, met in de hoofdrol Timothée Chalamet, maken we kennis met een jonge Willy Wonka die allerlei heerlijke ideeën heeft en vastbesloten is de wereld stapje voor stapje lekkerder te maken. Wat bewijst dat de beste dingen in het leven beginnen met een droom en dat alles mogelijk is als je het geluk hebt om Willy Wonka te ontmoeten.

Leeftijd: 6+

Mascha en de beer – Winterpret en meer!

Beleef nieuwe avonturen met Masha en de Beer. De eerste stop is bij een bruiloft. En zoals altijd: wanneer Masha van de partij is volgen er problemen! Masha zorgt voor opschudding als ze zich vermaakt met de sluier van de bruid op de duiven jaagt en op een kar rond racet met daarop de bruidstaart. Maar er is meer. Zo neemt Masha ons ook mee in een winters verhaal vol magie. In dit verhaal staan de twaalf maanden centraal. Masha en haar nieuwe vriend Januari doen er alles aan om iedereen warm te maken voor het winterfeest.

Leeftijd: alle leeftijden

Teddy’s kerstfeest

Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Maria voelt zich meteen verbonden met het levende speelgoed en kan geen betere kerstwens bedenken dan om de teddybeer voor zich te winnen. Maar deze teddybeer heeft andere plannen. Hij droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan leren wat de wereld te bieden heeft.

Leeftijd: alle leeftijden

Juf Braaksel en de magische ring

Lotte en Thijs zitten op een fijne school en hebben een lieve juf, juf Evi (Djamila). Maar dan wordt de vreselijke juf Brakel (Nicolette van Dam) directeur die allerlei regels verzint: geen telefoons, verjaardagen mogen niet meer gevierd worden en trakteren is ten strengste verboden. Dus geeft de klas haar een bijnaam: juf Braaksel. Ze bedenken een plan om van haar af te komen, terwijl Lotte ook nog een geheim heeft dat moet worden opgelost. Kan de magische ring van Juf Evi daarbij helpen?

Leeftijd: alle leeftijden

Paw Patrol: The Mighty Movie

Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt. Het verhaal krijgt een andere wending als aartsvijand van de pups burgemeester Humdinger uit de gevangenis ontsnapt en samen met een gekke geleerde de superkrachten van de pups probeert te stelen. Nu het lot van Avonturenstad op het spel staat, moeten de Megapups de superschurken zien te stoppen voordat het te laat is, en Skye zal moeten leren dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken.

Leeftijd 6+

Kattenkwaad in het museum

Nadat ze ontsnappen aan een overstroming komen de jonge kat Vincent en zijn vriend Maurice de Muis per ongeluk in een beroemd museum terecht. Daar ontmoet hij een groepje elite katten dat de taak om de kunstwerken te beschermen heel serieus neemt. Vincent droomt ervan een echte kattenfamilie te hebben, maar helaas knabbelt Maurice net iets te graag aan de schilderijen. En Vincent wil ook zijn muizenvriend niet verliezen. Wanneer het beroemde schilderij de Mona Lisa gestolen dreigt te worden, moet Vincent al zijn katvaardigheden gebruiken om het meesterwerk te redden en de liefde te winnen van het beeldschone poesje Cleopatra.

Leeftijd: 6+

Trolls 3

Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers: Floyd, John Dory, Spruce en Clay. BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Maar als zijn bro Floyd ontvoerd wordt vanwege zijn muzikale talent door een stel gemene popster-schurken, gaan Branch en Poppy op een meeslepend en emotioneel avontuur. Ze proberen de broers weer bij elkaar te brengen en te voorkomen dat Floyd een erger lot te wachten staat dan vergetelheid.

Leeftijd: 6+

Bumba: het grote verjaardagsfeest

Het is feest in het circus van Bumba! De circusdirecteur is jarig en nodigt jullie allemaal uit voor een bijzondere voorstelling vol dans, muziek en magie! Wat hij niet weet, is dat Noor, de dirigente van het circus, zijn cadeautje helemaal vergeten is! Hoe zal ze dit oplossen? Zing, speel en dans mee met Bumba, Bumbina, Bumbalu en al hun vriendjes.

Leeftijd: alle leeftijden

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >