Knappe vader: ‘Het vele trainen heeft effect, want ik word gemiddeld tien jaar jonger geschat’

11.09.2020 14:12
portret knappe vader Christian

Zijn fysieke uitstraling is belangrijk voor Christian van den Berg (37), getrouwd met Mieke en vader van Stijn (8) en tweeling Bram en Saar (6). ‘Mijn lijf is mijn visitekaartje als personal trainer.’

“Ik hoor geregeld dat ik geen standaard vader ben – iemand die in de zomer met een bierbuikje bij het zwembad zit. Prima natuurlijk als anderen zich daar goed bij voelen, maar ik moet er zelf niet aan denken. Mijn fysieke uitstraling is belangrijk voor me. Dat moet ook wel, want als personal trainer coach ik allerlei mensen: van recreatieve hardlopers en voetballers tot aan topsporters en mensen met overgewicht. Mijn lijf is mijn visitekaartje, dus ik kan mijn klanten niet motiveren als ik zelf een flubberbuikje heb.

Trainen

Om dit lichaam te behouden, moet ik wel hard werken. Ik train zes keer per week en neem mijn sportspullen zelfs mee op vakantie – als ik drie weken niets doe, heeft dat impact op mijn vetpercentage. Ik hang trouwens niet alleen maar in de gewichten, maar doe ook aan duursporten zoals fietsen en hardlopen.

Omdat ik veel in de avonden werk, kom ik pas tegen tienen aan mijn eigen training toe. Vindt mijn vrouw niet altijd even leuk – die wil ook weleens een avondje samen op de bank hangen. Tegelijkertijd weet ze dat sporten me dolgelukkig maakt en steunt ze me daar volledig in. Ze grapt soms wel dat ik meer bezig ben met mijn uiterlijk dan de gemiddelde vrouw. Maar het heeft effect, want mensen geloven me vaak niet als ik mijn leeftijd noem – ik word gemiddeld tien jaar jonger geschat. Best goed voor je ego, kan ik je vertellen.

Meer lezen?
Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders >

Handig

Gespierd zijn heeft trouwens meer voordelen: ik ben hartstikke fit en nooit te moe om met mijn kinderen te spelen. Klimmen mijn zoons een boom in, dan ga ik er meteen achteraan. Verder ga ik altijd mee als ze gaan fietsen, steppen of skeeleren. Sinds ik vader ben merk ik helemaal hoe je fysieke gezondheid een positieve invloed kan hebben op je geestelijke gesteldheid. Zo kan ik een slaaptekort veel beter opvangen dan toen ik minder sportte. Heel handig toen de tweeling nog klein was en we continu gebroken nachten hadden.

Lekkerder in je vel

Ik leer mijn kinderen dat een verzorgd uiterlijk belangrijk is. Dat klinkt misschien oppervlakkig, maar het maakt dat je lekkerder in je vel zit en je zelfverzekerder voelt. Daarbij is bewegen gewoon gezond. Maar ik leg ze niks op; ze hoeven van mij echt niet afgetraind te zijn en mogen gewoon lekkere dingen snoepen.

Toch valt de appel niet ver van de boom, want mijn kinderen zijn dol op sporten. Vooral Stijn vindt het fantastisch. Hij roept altijd tegen zijn vriendjes dat hij een sterke vader heeft en net als ik wil worden – hij heeft zelfs al een blokjesbuik. En Saar trekt automatisch haar legging aan als ik ga trainen. Staan we vervolgens samen te rekken en te strekken. Heel gezellig.”
Dit portret staat in Kek Mama 11-2020.

 

 

Lees ook:
Deze vrouwen houden nóg meer van hun man sinds hij vader is: ‘Hij is veel leuker geworden’ >