buitensporten-winter

Na het lezen van deze tips kan je die ijzige kou niet meer als sportsmoes gebruiken, dus speciaal voor de bikkels: een lijstje buitensporten. Want niets lekkerder dan je 's winters in het zweet werken.

En het scheelt je ook nog een abonnement op de sportschool.

 

Hardlopen

Een inkopper, maar wel een hele goeie. Een rondje op flink tempo in de buitenlucht is namelijk een van de beste manieren om wat calorieën kwijt te raken: iemand van 70 kilo kan al snel 850 calorieën per uur verbranden. Neem je ook nog de hond mee, dan sla je gelijk twee vliegen in één klap.

 

Yoga

Yoga geen sport? We kunnen je verzekeren: van die neerwaardse hond krijg je op ten duur echt wel spierpijn. Het enige wat je nodig hebt is een zachte ondergrond (in het park bijvoorbeeld), winddichte kleding en een video waarin iemand de oefeningen een keer goed voordoet. Tenzij je de rest van de week met een verrekte rug wil lopen.

 

Lees ook
Handig om te weten: zoveel calorieën verbrand je met deze sporten >

 

Speedminton

Sneller dan badminton, makkelijker dan tennis en squash. Het doel is simpel: wie de speeder (een soort shuttle maar dan zwaarder) in het vak van de tegenstander laat vallen, scoort een punt. Kan op elke ondergrond worden gespeeld, dus ook ideaal op het strand of in het park.

 

Bootcamp

Weer of geen weer: bootcampen gebeurt altijd buiten. De oefeningen zijn pittig, maar wel dé manier om je conditie en (spier)kracht te verbeteren. En doordat je het in een groep doet, is het nog gezellig ook. 

 

Fietsen

Het is altijd heerlijk om op de fiets te stappen. Wel met een goed paar handschoenen aan, anders staan je vingers na een paar minuten al vast op 'standje stuur'. En ondanks dat we dit lijstje fietsroute-tips in de zomer schreven, zijn ze ook in het najaar prima te doen.

 

Wacht even, voordat je nu als een jekko je sportkleding uit de kast trekt nog een paar tips: 

 • Bescherm je keel, want koude lucht laat sneller op je luchtwegen.
 • Doe een goede warming-up. Altijd belangrijk, maar 's winters nog net een beetje extra. Je spieren zijn kouder en stijver en de bloedtoevoer naar je spieren is minder. Daardoor ben je gevoeliger voor blessures.
 • Maar vergeet ook de cooling-down niet. Je spieren koelen ‘s winters namelijk sneller af, waardoor niet alle afvalstoffen op tijd worden afgevoerd.
 • Blijf drinken, want ondanks de kou, heeft je lichaam wel extra vocht nodig. In principe is het voldoende om naar dorstgevoel te drinken: je hoeft dus geen glazen extra achterover te gooien.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
verschil-griep-verkoudheid

Als je verkouden bent heb je niet per definitie griep en als je griep hebt hoef je ook niet altijd snotverkouden te zijn. Snap je 'm nog? Wij leggen de verschillen uit. Fijn om te weten, helemaal nu er een griepepidemie heerst.

Verkoudheid

Dit is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel voor het rhino- of het coronavirus. Mogelijke klachten zijn: niezen, snotteren, hoesten, keelpijn, heesheid en oorpijn. Een verkoudheid is de meest voorkomende infectie bij mensen: kinderen kunnen soms wel 12 keer per jaar verkouden zijn, en volwassen zo’n 2 tot 4 keer per jaar. Een verkoudheid gaat vaak na 1 tot 3 weken vanzelf over, maar bij je kind kan het wat langer duren. 

Nog meer symptomen zijn:

 • Loopneus
 • Verstopte neus waardoor verminderde reuk
 • Lichte temperatuursverhoging
 • Hoofdpijn
 • Lichte vermoeidheid
 • Traanogen

Meestal heb je als je verkouden bent geen hoge koorts (maximaal 38,5°C).  

 

Lees ook
Deze vader haat het griepseizoen: 'Kotsende kinderen? Ik kan er niet tegen' >

 

Griep

Griep is ook een aandoening in de luchtwegen, maar wordt veroorzaakt door het Influenza A of B-virus. Vaak begint het met koude rillingen, koorts, hoofdpijn en spierpijn. In tegenstelling tot een verkoudheid, kan de koorts bij griep in een paar uur makkelijk oplopen tot 39°C of hoger. Die houdt dan meestal een dag of 3 tot 5 aan. Ook kun je last krijgen van:

 • Droge hoest
 • Keelpijn
 • Loopneus
 • Extreme vermoeidheid
 • Slechte eetlust
 • Snel buiten adem zijn
 • Pijnlijke, stijve ledematen

 

Wat helpt bij griep en verkoudheid?

Rust, rust, rust. Bij een verkoudheid is het in principe niet nodig om medicijnen te nemen, maar neusdruppels kunnen soms wat verlichting geven. Voor de griep kun je eventueel de griepprik halen als je behoort tot een van de risicogroepen: diabetici, zwakke weerstand door ziekte, ouderen. Hoestdrank of pijnstillers kunnen de boel wat verzachten. Bij langdurig hoge koorts (die langer aanhoudt dan vijf dagen), ernstige benauwdheid of sufheid, is het verstandig contact op te nemen met je huisarts.

Bron: dokter.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
haar-verven-met-nutella

Hoewel jij een pot Nutella waarschijnlijk vooral gebruikt om het brood van je kind mee te smeren, kan je het ook prima in je haar kwakken. Beautyblogger Huda Kattan laat op Instagram zien wat het resultaat is.

En het mag gezegd worden: dat ziet er nog best goed uit.

 

 

Lees ook
8x snelle kapsels voor tijdens de ochtendspits >

 

Niet permanent

Wel vertelde de kapper aan MetroUK dat de kleur niet permanent in het haar blijft zitten. "Het hangt af van het haar hoe lang de kleur blijft zitten. Als je een lichte karamelkleur wil, kan het ongeveer twee of drie weken blijven zitten. Een donkerbruine kleur blijft dan weer langer zitten."

Bron: StyleToday

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >