Kek Mama jaarhoroscoop 2018

09.01.2018 10:27

Daar is-ie weer, onze horoscoop die je alles vertelt over liefde en vriendschap, je gezin, werk en financiën in het nieuwe jaar.

RAM

21 maart – 20 april

Moederschap & gezin

De verantwoordelijkheden voor je gezin en (t)huis vallen soms een tikje zwaar.  Vooral omdat je alles goed wil regelen, perfectionistisch bent en nog ambitieuzer wordt dan je al was. De uitdaging van 2018 is om prioriteiten te stellen. Niet altijd makkelijk en je zult misschien offers moeten brengen, maar een jaar vol onnodige stress is echt geen optie. Als thuis de zaken gestructureerd lopen, kun jij je beter concentreren op je persoonlijke doelen. Niks voor jou, maar het is in 2018 soms lastig om knopen door te hakken. Gelukkig krijg je diverse kansen om verstand en gevoel beter in balans te krijgen. Cadeautje van de kosmos.

 

Liefde & vriendschap

Voor de liefde was vorig jaar een hoofdrol weggelegd en dat zal ook in 2018 het geval zijn. Uiteraard is er inzet en aandacht voor nodig om het vuur brandend te houden. Zeker met een druk gezin en (nieuw/meer) werk kun je elkaar uit het oog verliezen. Voorkom dit en plan vaste momenten waarop jij en je partner uitsluitend tijd voor elkaar hebben. Single mama? Je bent niet op zoek naar een nieuwe liefde maar toch is het mogelijk dat je in het later in het jaar iemand ontmoet waarmee het bijzonder goed klikt.   

 

Werk & geld

Je staat aan het begin van een uitdagende periode waarin veel van je wordt gevraagd. Langere werkdagen, pittige opleidingen/trainingen en veeleisende bazen of cliënten zijn maar een paar mogelijkheden. Jij wordt getest en je doorzettingsvermogen wordt getraind. Klagen heeft dit jaar weinig zin. Go hard or go home, is het credo. Fijn om te weten, want tegenslagen zijn een aansporing om iets aan jezelf of je instelling te veranderen. Wees flexibel, durf sorry te zeggen, hou vol en begin opnieuw totdat het resultaat goed is. Dan zul je merken dat de lessen die je nu leert succes, zelfstandigheid en respect opleveren.

2018 wordt het jaar van liefde en intuïtie

 

STIER

21 april – 20  mei

Moederschap & gezin

Je bent opvallend aan het veranderen. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook van binnen. Stieren houden van regelmaat en routine. De rusteloosheid die nu regelmatig de kop opsteekt, voelt onwennig. Als je flexibel kunt zijn en uitdagingen niet uit de weg gaat, pakken de veranderingen positief uit. Maak je geen zorgen en gebruik de hulmiddelen: intuïtief maak je prima keuzes en je hebt fantastische mensen om je heen. Perfecte combi. Thuis/in de familie gaan veranderingen plaatsvinden. Je kunt niet meer doen dan je best. Belangrijkst: als jij relaxt bent, stelt dat je kinderen gerust.  Go with the flow, dus.

 

Liefde & vriendschap

Als het met de liefde net zo gaat als de laatste maanden van 2017, blijf jij helemaal happy. Je kunt geruststellen dat het goed zit tussen jullie en dit ga je vieren. Misschien zelfs letterlijk door een huwelijk. De liefde ziet er zonnig uit, maar dat wil niet zeggen dat jij (nog) tevreden bent met teveel tradities of gewoontes. Sterker nog: je wordt losser, zelfstandiger en snakt naar meer tijd voor jezelf. Gun het jezelf want als jij happy bent, heeft dat een heilzaam effect op je gezin.  Single moeders staan niet te trappelen om een relatie aan te gaan, maar mogen rekening houden met een romantische speling van het lot. Liefde en passie staan met hoofletters in de sterren!

 

Werk & geld

Als er de laatste jaren te weinig intellectuele uitdagingen waren, ga je daar in 2018 naar op zoek. Met andere woorden: als je sleur uit je leven kunt verwijderen, dan dóe je dat!  Combineer deze drang met verstandige keuzes, een goede (financiële) strategie en laat onhaalbare plannen los. Vooral dat laatste is belangrijk. Wees realistisch en sla geen stappen over. Dit jaar heeft kansen in overvloed en voor veel Stieren betekent dit een verandering van carrière. Vanaf het midden van de lente gaat dit spelen. Ben je er klaar voor?  

2018 wordt het jaar van flexibiliteit en spiritualiteit

 

TWEELINGEN

21 mei – 21 juni

Moederschap & gezin

Er komen geen ingrijpende veranderingen op dit gebied en vind je nu wel zo prettig. Je zit namelijk niet te wachten op nog meer drukte dan er nu al is. Dit jaar is geschikt om meer rust aan te brengen, prettige routines te vinden voor jezelf en je gezin.  Harmonie zoek je niet alleen thuis, maar ook op je werk, in je contact met andere mensen en zelfs in je leefwijze. Voeding is bijvoorbeeld iets waar je nog meer interesse in kunt krijgen. Je merkt hoe jij of je kinderen reageren op voeding.

 

Liefde & vriendschap

Het loslaten van mensen liep de laatste jaren als een rode draad door je leven en daar lijkt nu eindelijk een eind aan te komen.  Dit jaar zorgen inspirerende mensen voor gezelligheid, vriendschap, plezier en meevallers. En dan de liefde! Dáár gaat veel verbeteren! Jullie zitten weer op dezelfde golflengte! En als je single bent: die nieuwe liefde  die zo voorzichtig begint, is een lot uit de loterij. Tegen het eind van het jaar ben je echt zielsgelukkig. Liefde en vriendschap krijgen het weer voor het zeggen! 

 

Werk & geld

Met die gezonde dosis ambitie, moet het dit jaar lukken om (veel) dichter bij je doel te komen. Het is goed dat je vooruitdenkt, want je kinderen blijven niet klein en de tijd gaat snel. Je inzet en talent vallen op en dat leidt vooral na de zomer makkelijk tot een promotie of een nieuwe baan. Je wordt hierbij geholpen door de mensen uit je kennissenkring. Investeer dus in je netwerk, verfijn je sociale vaardigheden en onderzoek of het nu haalbaar is om een opleiding of cursus te volgen. Geldzaken zien er onvoorspelbaar uit, maar dat er hoge onverwachte kosten komen, lijkt een feit.

2018 wordt het jaar van ambitie en vriendschap

 

KREEFT

22 juni – 22 juli

Moederschap & gezin

Je verantwoordelijkheidsgevoel kent geen grenzen en je staat 24/7 klaar voor je kinderen. Al je moederlijke, zorgende talenten komen ruimschoots aan bod en je plant, organiseert, regelt en reddert wat af. Bewonderenswaardig, maar je maakt het jezelf soms ingewikkelder dan nodig is. Je mag bijvoorbeeld de taken best wat democratischer/eerlijker verdelen.  Dit is een aandachtspunt als je meer tijd voor jezelf kunt gebruiken. Handig om te weten: ook 2018 wordt voor veel Kreeften een extra vruchtbaar jaar. 

 

Liefde & vriendschap

De liefde is soms behoorlijk uitdagend, zoals je sinds kort weet. De drukte die werk en een gezin met jonge kinderen met zich meebrengt, heeft daar beslist mee te maken, maar je kunt het niet uitsluitend daaraan wijten. Liefde is soms gewoon keihard werken. Jullie hebben genoeg redenen om je best te doen deze relatie. Dit jaar draait het niet om passie, vriendschap en romantiek, maar om het (her)vinden ervan. Focus je wat meer op wat wél goed gaat! Wees in 2018 vooral geduldig en neem niet alles (lees:  jezelf) zo serieus. Ook als het om vriendschap gaat. Single? Je lijkt nog niet klaar voor een nieuwe liefde. Naast je kinderen zijn er veel andere zaken die je nu belangrijker vindt.

 

Werk & geld

Keuzes maken. Dat lijkt het belangrijkste thema in 2018. Gaat net alles lekker z’n gangetje en heb je de zaken redelijk onder controle, gebeurt er ineens iets ingrijpends op je werk. Fantastisch, die kans tegen het eind van 2018, maar het komt eigenlijk net iets te vroeg. Of toch niet? Je hebt hard gewerkt om te komen waar je nu bent en het is logisch dat je nu zo’n buitenkans krijgt. Voor je financiën is het een enorme vooruitgang, maar het moet ook bij je gezinssituatie passen.  Belangrijk is dat je je gesteund voelt door je partner. Klinkt vanzelfsprekend, maar dat is in 2018 niet altijd het geval. 

2018 wordt het jaar van vertrouwen en doorzettingsvermogen

 

LEEUW

23 juli – 23 augustus

Moederschap & gezin

Natuurlijk is het niet íedere dag feest, maar op dit gebied gaat het in 2018 super. Stop maar met zoeken: hier ligt nu geluk voor het oprapen! Alles wat met je (t)huis en gezin te maken heeft, groeit. Ja, dat kan inderdaad betekenen dat er een baby komt als dat een wens is, maar een verhuizing, verbouwing, volkstuintje of strandhuisje behoren ook tot de mogelijkheden. Uiteraard pak je het grondig aan, want voor je gezin is nu niks te gek. Mocht je verlangen naar (meer) werken vanuit huis, dan is 2018 daar uitermate geschikt voor. Veel van je wensen op dit gebied gaan in vervulling.

 

Liefde & vriendschap

Hou rekening uitdagingen in de liefde. Voor veel Leeuwen komt er in 2018 een relatietest. Geen reden voor paniek, maar het vraagt om uithoudingsvermogen, geduld en vertrouwen. Jij, je partner of jullie relatie is aan het veranderen en dat kan onrust en heftige emoties veroorzaken. Dit proces heeft tijd nodig en alleen al daarom is het verstandig om niet impulsief te handelen. Beschouw deze ervaringen als een kans om je relatie te verbeteren en onthoud dat goede relaties het beslist gaan redden. Je hebt behoefte aan duidelijkheid, zekerheid en stabiliteit. Oók in vriendschappen. 

 

Werk & geld

Je hebt een uitlaatklep nodig voor alle energie, gedachten, emoties en creativiteit. Het kriebelt en het borrelt en het ene woeste plan is nog niet uitgewerkt, of het volgende idee is al in de maak. Je staat altijd op ‘aan’ en dat kost natuurlijk veel energie. Werken doe je niet alleen buitenshuis: het komende jaar werk jij veel in/rond/aan huis. Vroege Leeuwen opgelet: de kans is groot dat je dit jaar iets totaal anders gaat doen. Het roer gaat om en als er veranderingen op je werk worden aangekondigd, is dat voor jou misschien aanleiding om nieuw begin te maken! Je barst van de ideeën en daar ga je nu of in de komende jaren aan de slag.   

2018 wordt het jaar van geduld en veerkracht.

 

MAAGD

24 augustus – 22 september

Moederschap & gezin

Het grootste deel van het jaar lijkt het misschien alsof er niks verandert, maar vergis je niet: achter de schermen gebeurt er van alles en wordt er hard gewerkt om jou te verrassen. Vanaf november kunnen er spectaculaire dingen gebeuren. Verheug je op groei, plezier, meer geluk, uitbreiding en prachtige buitenkansjes. Het wordt allemaal makkelijker. Ook in financieel opzicht.  Er hangt een positieve, hoopvolle sfeer om je heen en dat werkt als een magneet: je warme, gastvrije uitstraling zorgt voor veel drukte, maar vooral voor veel gezelligheid. De mooiste en fijnste herinneringen voor jou en je gezin worden nu  in overvloed gemaakt!   

 

Liefde & vriendschap

Je hebt nog steeds hoge verwachtingen van liefde en vriendschap. Je inzet, aandacht en betrokkenheid kennen bijna geen grenzen. Gelukkig voldoen veel mensen aan je verwachtingen, maar een pijnlijke ervaring kun je niet vermijden als je de wereld (lees: die ene persoon) door een roze bril blijft bekijken. Voorkom teleurstellingen en zorg ook goed voor jezelf. Hoe? Beoordeel mensen niet op hun woorden, maar op hun daden. Net als vorig jaar is het mogelijk dat je hals-over-kop verliefd wordt. Heerlijk als je single bent en de liefde wederzijds is, maar het kan ook ongemakkelijk zijn. Eerlijk is eerlijk: je hebt de neiging om anderen op een voetstuk te plaatsen.

 

Werk & geld

Uitzonderingen daargelaten ligt het accent dit jaar niet op je werk. Beschouw dat maar als een teken dat het op dit gebied naar wens gaat of dat er geen opvallende veranderingen plaatsvinden. Je bent nu vooral bezig met (nieuwe) plannen voor de toekomst.  Overweeg je om weer te gaan studeren? Dat moet lukken, want je bent zeer gemotiveerd.  Nu je een doel voor ogen hebt, lukt bijna alles je. Zelfs met een druk gezinsleven. Je hebt het komende jaar extra energie als je in balans bent. Maak daar prioriteit van.  

2018 wordt het jaar van realiteitszin en flexibiliteit

 

WEEGSCHAAL

23 september – 22 oktober

Moederschap & gezin

Aan die (nieuwe) verantwoordelijkheden moet je wennen. Vergelijk jezelf niet met anderen en onthoud dat we dingen niet zien zoals ze zijn, maar zoals wij zijn. Word je erg onzeker van alle succesverhalen en goedbedoelde adviezen van anderen? Hup, weg ermee! Jouw stemmingswisselingen maken je onzeker en ondermijnen je zelfvertrouwen. Afleiding, tijd voor jezelf, sporten, voldoende slaap (!) is wat je eerst nodig hebt. En mensen die naar je luisteren. Gelukkig is daar geen gebrek aan. Voor sommige Weegschalen is het tijd om de touwtjes in handen te nemen en te zorgen dat er weer regelmaat en rust komt in huis. Inderdaad: het thema autoriteit komt aan bod.

 

Liefde & vriendschap

De liefde was de afgelopen jaren weliswaar spannend, maar ook onvoorspelbaar en onrustig.  Zijn jullie nog bij elkaar? Gefeliciteerd: jullie zijn dus écht voor elkaar bestemd. Langzaam maar zeker wordt je liefdesleven stabieler en daar ben je diep vanbinnen blij mee, want hoe opwindend en sexy die spanning ook is; het is ook vermoeiend. Vanaf het eind van de lente krijg je al een voorproefje hoe fijn meer stabiliteit voelt. Single moeders zijn waarschijnlijk niet op zoek naar een nieuwe relatie, maar toch is een friendship-with-benefits mogelijk.  Bijzonder leuk, maar tijdens de zomermaanden is het gecompliceerd. Jij bepaalt tot hoe ver dit gaat.   

 

Werk & geld

De sterren voorspellen het meer dan eens: 2018 wordt een goed jaar voor je financiën en je kunt jezelf meer veroorloven. Tot maar liefst in november mag je rekenen op extra geld, meevallers, promotie en meer inkomsten. Als je toe bent aan meer ruimte voor je gezin, dan is dat nu mogelijk. In de zomer is het (tijdelijk) onrustig op je werk. Blijf kalm, doe je best, wees flexibel en trek je niet alles zo persoonlijk aan. 

2018 wordt het jaar van zelfstandigheid en structuur

 

SCHORPIOEN

23 oktober – 21 november

Moederschap & gezin

Het is geen openbaring dat het leven met kinderen erg druk is, maar een groot deel van de drukte speelt zich af in jouw hoofd. Met andere woorden: als je wat meer kunt relativeren en loslaten, worden veel dingen makkelijker. Haastig leven werkt het komende jaar averechts. Het helpt écht als je met een planning werkt en meer structuur aanbrengt.  Zo simpel is het soms. De wijsheid van je kinderen is verbluffend en van niemand leer je nu zoveel als van hen. Deze pure liefdeswezens houden onvoorwaardelijk van je en spiegelen zonder oordeel. 

 

Liefde & vriendschap

De liefde staat een beetje onder druk. Afhankelijk van je zienswijze, want eigenlijk wordt er korte metten gemaakt met sleur. Voorop staat dat álles verandert en dat geldt ook voor mensen en relaties.  Jaloezie, bezitsdrang of elkaar te weinig ruimte geven, keert als een boemerang terug. Loslaten is niet makkelijk, maar soms moet het gewoon. Nee, het betekent niet dat je relatie het niet redt. Het betekent dat jullie toegroeien naar een nieuwe fase en dat er kansen komen om jullie relatie (weer) spannend(er) te maken. Single mama? Uitzonderingen bevestigen de regel, maar 2018 wordt waarschijnlijk niet het jaar waarin je aan een stabiele nieuwe relatie begint. Maar dat er passie komt, dat is een belofte!

 

Werk & geld

Zelfs als je recent aan iets nieuws bent begonnen, komen er dit jaar kansen in overvloed. De sterren spreken over een succesvol en welvarend jaar. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of meer verantwoordelijkheden? Dan komt dat beslist op je pad. Je krijgt dit niet zomaar in je schoot geworpen. Dit is de optelsom van al je eerdere inspanningen en  talenten gecombineerd met iets meer geluk dan je durft te hopen. Laat je daarom ook niet uit het veld slaan als je te maken krijgt met plotselinge veranderingen.  Voordat het stof is neergedaald, zijn de problemen al weer opgelost. Hoe flexibeler je bent, hoe sneller dat gaat.   

2018 wordt het jaar van vertrouwen en aanpassingsvermogen

 

BOOGSCHUTTER

23 november – 21 december

Moederschap & gezin

De lat gaat in 2018 niet omhoog, maar juist een stukje lager. Wat een superfijn besluit. Voor je gezin, maar ook voor jezelf! Je vertrouwen in jezelf als moeder is dik in orde en je maakt overal het beste van. Niets krijgt jou klein. Natuurlijk helpt het dat je goede kinderopvang hebt, veel dingen op rolletje lopen en dat je de liefste mensen om je heen hebt, maar het is vooral fijn dat je niet meer zo twijfelt aan jezelf. Je hebt een figuurlijke last van je schouders geworpen en het is geweldig dat je (eindelijk) weer goed in je vel zit. Happy 2018, Boogschutter.

 

Liefde & vriendschap

Zelfvertrouwen is zeer aantrekkelijk en schoonheid zit inderdaad vanbinnen. Natuurlijk wil je er goed uit zien, maar de X-factor die je dit jaar als een parfum om je heen hangt, is niet te koop. Oké, het scheelt enorm dat dat de meeste problemen, ergernissen of issues tussen jou en je partner verdwenen zijn, maar jij voelt je weer sexy, mooi en aantrekkelijk. Een fantastische cocktail om je liefdesleven een boost te geven. Zowel in als buiten de slaapkamer. Als je single bent, wordt 2018 vooral gekenmerkt door vriendschappen en een leuker sociaal leven.  In een nieuwe relatie ben je nu even niet geïnteresseerd. In 2018 draait het weer eventjes om jou. 

 

Werk & geld

Wil je graag carrière maken en sta je open voor leuke, leerzame ervaringen? Je wordt op je wenken bediend en er zijn signalen dat je in 2018 meer kunt reizen. Vroeger zou je een gat in de lucht hebben gesprongen, maar tegenwoordig klinkt reizen tijdrovend, ingewikkeld en vaak lastig te combineren met een jong gezin. Klopt. En de keus is helemaal aan jou, maar áls je wil en áls het past, kan dit werkelijkheid worden. Denk vooruit. Denk buiten de lijntjes en onderzoek wat je kunt doen om je kansen te vergroten. De tijd gaat snel en je hebt uitdagingen nodig. Tip: het is slim om je netwerk te onderhouden en contact te houden met mensen die je kunnen helpen.   

2018 wordt het jaar van sociale vaardigheden en vertrouwen

 

STEENBOK

22 december – 20 januari

Moederschap & gezin

Als alles nou eens liep zoals jij het hebt uitgestippeld, wordt dit voor iedereen een makkelijk jaar. Helaas werkt het niet zo en heeft het dagelijkse leven een eigen agenda. Voor je gezin heb je alles over en je gaat stug door tot je erbij neervalt, maar soms sla je een tikje door. Reserveer iedere dag minstens een half uur voor jezelf en gebruik die tijd alleen voor leuke dingen: lezen, badderen, een aflevering van je serie kijken, bellen met je vriendinnen enzovoort. Een perfect georganiseerd leven klinkt fijn, maar is gewoon een utopie. Je hebt genoeg om van je genieten en dat wordt steeds duidelijker.

 

Liefde & vriendschap

Op het gebied van de liefde lijkt er weinig te veranderen. Goed nieuws als je een relatie hebt, maar misschien een teleurstelling als je snakt naar een nieuwe liefde. Feit: mensen kunnen niet door je houding heen kijken en je uitstraling is soms afstandelijk. Toch is het mogelijk dat er dit jaar een nieuwe liefde opbloeit. Weliswaar langzaam en voorzichtig, maar dat is nu het tempo. Laat het rustig opbloeien en geniet ervan. Van nature ben je serieus en dat daar ga je nog een schepje bovenop doen. Je mag het leven in het algemeen (en jezelf in het bijzonder) iets minder serieus nemen.  Je bent en blijft voor veel mensen de rots in de branding, maar je bent niet overal verantwoordelijk voor.     

 

Werk & geld

Met je carrière gaat het goed en je hebt er – terecht – alle vertrouwen in dat dit zo blijft in 2018.  Je inzet en doorzettingsvermogen betalen zich uit, maar dat wil niet zeggen dat je achteroverleunt of lui wordt. Is er nog voldoende uitdaging? Of rust er teveel op je schouders. Nee, je geeft niet op, maar het komende jaar ben je je bewust van je talenten en zwaktes. Het glas is op z’n minst half vól, Steenbok! In financieel opzicht gaat het meer goed. Je laat het flink rollen, maar geldzorgen staan niet in de sterren.

2018 wordt het jaar van dankbaarheid en evenwicht

 

WATERMAN

21 januari- 19 februari

Moederschap & gezin

Het lijkt een beetje onrustig in huiselijke kring. Misschien zit je midden in een verbouwing die niet volgens planning verloopt, ga je (plotseling) verhuizen of speelt er iets in de familie, maar het kost allemaal veel energie. Niet alleen voor jou, maar voor je hele gezin. Strak plannen en flexibel blijven is het enige wat je kunt doen.  Probeer dit jaar niet eens om alles perfect te doen, want dat is vragen om problemen. Wat wel helpt? Andere mensen eerder om hulp vragen en regelmatig iets leuks voor jezelf doen.

 

Liefde & vriendschap

Vriendschappen verlopen in 2018 bijzonder goed. Wat heb jij een fantastische mensen om je heen, Waterman! De liefde volgt een iets ander pad: het is fijn dat je relaxt bent en geen zin hebt om overal een gespreksonderwerp van te maken, maar sommige zaken moeten waarschijnlijk worden uitgesproken. Ineens is er een issue en als dat opdoemt, moet je ermee aan de slag. Jij en je partner zijn het komende jaar aan elkaar gewaagd en de emoties laaien hoog op. Bij jullie allebei. Wat blijkt misschien? Dat dingen uit het verleden toch niet helemaal verwerkt of geaccepteerd zijn. Oud zeer dus. Helaas gaan niet alle relaties het redden, maar als de basis tussen jullie goed is, hoef je je geen zorgen te maken.

 

Werk & geld

Alle tekenen zijn er: voor je carrière wordt dit een belangrijk jaar en er komen prachtige kansen om vooruit te komen. Oké, je hebt in 2018 extra veel geluk, maar dat heb je ook verdiend. Je inzet, talenten, ervaring en collegialiteit worden nu beloond.  Tot november loopt alles van een leien dakje en kun je een flinke stap vooruitzetten. Aan de slag, als je ambities hebt. En als je zoek gaat naar een andere baan, vergeet dan vooral niet om informatie in te winnen bij je netwerk want uit die hoek mag je iets leuks verwachten.    

2018 wordt het jaar van optimisme en betrokkenheid

 

VISSEN

20 februari – 20 maart

Moederschap & gezin

Nee, je bent geen teer poppetje van suiker, maar het is nu eenmaal een feit dat je ook dit jaar extra gevoelig bent: voor geluid, voor drukte, voor de stemmingen van anderen enzovoort. Alles komt bij je binnen en het is haast onmogelijk om je daarvoor af te sluiten. Dit is de reden waarom je tijd nodig hebt om op adem te komen en te ontspannen. Lastig, want andere mensen zien niet dat je ondersneeuwt en dingen te teveel worden. Voorkom dat en maak regelmatig tijd voor jezelf vrij en zorg dat je dan niet gestoord wordt.  

 

Liefde & vriendschap

Met sommige mensen kun je totaal niet (meer) door de bocht en dat leidt soms tot ruzie, misverstanden en afstand. Ineens is vriendschap niet meer vanzelfsprekend en sommige mensen stellen je diep teleur. Loslaten is niet leuk of makkelijk, maar je sociale leven wordt nu gezuiverd. Jammer, maar je hebt niets aan fake friends. Over de liefde zijn de sterren positief en tussen jou en je partner ziet het er goed uit. Belangrijk is om je in 2018 zoveel mogelijk te omringen met stabiele, optimistische, positief ingestelde mensen. Je intuïtie is scherp en feilloos. Als je al ‘verkeerde’ beslissingen neemt, komt het omdat je niet naar je gevoel luistert.   

 

Werk & geld

In 2018 hoef je geen veranderingen te verwachten, tenzij je dat zelf wilt. Waarschijnlijk heb je het prima naar je zin en kun je werk en privé goed combineren. Ambitieus en toe aan een promotie? Ga ervoor. Als blijkt dat je tekort schiet, is dat geen afwijzing maar een aansporing om daaraan te werken. Je financiën zien er grillig uit. Eerlijk is eerlijk: je bent soms poundfoolish and pennywise. Toch heb het komende jaar vaak geluk in geldzaken, maar het kan geen kwaad om met een budget te werken. Vergeet niet om geld opzij te zetten, want de kans is groot dat er onverwachte kosten komen. 

2018 wordt het jaar van intuïtie en veerkracht.
 

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2018.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >