‘Kan ik mijn kinderen dwingen zonnekleding te dragen?’

19.07.2022 06:33
zomerjassen meisjes

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Daniëlle (34) is getrouwd met Rick (35) en moeder van Deon (9) en Jarno (8).

“Grote jongens dragen stoere zwemshorts, vinden mijn kinderen. Sinds we vorige zomer naar een grote camping met veel entertainment op vakantie gingen waar ze bergen vrienden maakten, interesseert het ze opeens hoe ze eruitzien.

Daar heb ik doorgaans geen vastomlijnde mening over, maar als het gaat om zwemkleding is het me ernst. Ik wil namelijk niet dat mijn kinderen zonder UV-werende zwemkleding in en aan het zwembad hangen. Ik heb al twee keer huidkanker gehad, mijn kinderen hebben dezelfde aanleg.

Awkward

Het is geen doen ze elke keer van top tot teen in de factor 50 te zetten. Dat levert drama’s op, om over het ongemak voor mijn man en mij nog maar te zwijgen. De oplossing: UV-werende zwemkleding. Maar de weigeren ze te dragen. Awkward, stom, zit niet lekker. ‘Huidkanker zit niet lekker!’, brieste ik al eens woest, maar het maakte totaal geen indruk.

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

UV-werende kleding

Ik wil niet dat elke vakantiedag een strijd wordt. Maar ik vrees dat ik met consequenties moet dreigen als ze blijven weigeren. Dan maar geen zwembadbezoeken meer, en elke dag een dorpje bezoeken. Tegelijkertijd zie ik nauwelijks kinderen van hun leeftijd in zulke kleding. Sla ik door in mijn bezorgdheid over hun gezondheid en moet ik me neerleggen bij heel vaak insmeren, of is er een manier waarop ik mijn jongens kan overtuigen UV-shirts aan te trekken?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.