‘Ineens stond mijn zoontje onderaan de trap. Uit zijn bedje geklommen. Zelf van de trap afgekropen’

03.02.2020 09:01
Helene van Santen editorial

Helene van Santen (38) is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver (1,5).

Over de allereerste buitenlandse vakantiebestemming van mijn jongens hoefde ik niet lang na te denken: dat werd Frankrijk. Het land waar ik vrijwel alle zomers uit mijn jeugd heb doorgebracht. We hadden het vakantiehuis gehuurd van een vriendin. En het handige was: er stonden al campingbedjes. Dat scheelde bagage en gedoe, want Navin en ik hadden nog nooit zo’n ding opgezet. Dat hoefden we dus ook niet te leren.
 

Stuk

Eenmaal in Frankrijk (nu klinkt het alsof die reis zo gepiept was, maar er gingen natuurlijk uren kindjes zoethouden op de achterbank met Peppa Big en pauzes op zo’n beetje alle aires langs de Route du Soleil aan vooraf) bleek een van de bedjes een beetje stuk te zijn. Een van de bovenste stangen stond gebogen waardoor de rand wat ingezakt was. Een avontuurlijk kind zou er misschien uit kunnen klimmen. Navin en ik twijfelden of we naar de plaatselijke Carrefour moesten rijden om een ander bedje aan te schaffen, maar dachten: ach, het matrasje is prima en we leggen Oliver hier wel in, want die is niet zo beweeglijk.
 

Lees ook
Hier moet je op letten bij het kopen van een campingbedje >

 

Campingbed

Een dag later genoten Navin en ik van het zonnetje in de tuin, terwijl de jongens boven een middagdutje deden. Tot Oliver ineens, breed grijnzend, onder aan de trap verscheen. Uit zijn bedje geklommen. Van de trap afgekropen. Mijn hart sloeg drie slagen over. Gelukkig was Ollie ongedeerd.

Navin en ik wisten niet hoe snel we alsnog een campingbedje moesten kopen. Maar hoe zet je zo’n ding op? Na uren geklungel kwamen we erachter dat je eerst de zijkanten moet vastzetten en dan pas de bodem naar beneden moet drukken. Ooo, dachten we, maar als dat zó moet, dan is het daar misgegaan bij het andere bedje. Dat bleek dus helemaal niet kapot te zijn, maar in de verkeerde volgorde opgezet. Oeps.

Dit jaar wordt Frankrijk wederom onze vakantiebestemming. Om de bedjes hoef ik me niet druk te maken. Ik weet nu hoe die werken.
 

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >