Hier moet je op letten bij het kopen van een campingbedje

11.07.2018 07:47
campingbedje kopen Beeld: Unsplash

Op vakantie, maar ook voor een logeerpartijtje, is een campingbedje een handig ding. Maar waar moet je op letten als je er één aanschaft voor je kind? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

 


Soort

Er bestaan verschillende soorten campingbedjes. De meeste zijn rechthoekig, maar er zijn ook vierkante modellen te koop. Houd bij de aanschaf de lengte van je kind in het achterhoofd. Je kunt kiezen voor een campingbedje met een extra brede onderkant, die zijn meestal wat stabieler. Wel is het dan lastiger om je kind erin en eruit te halen.

 

Eisen

Een campingbedje moet volgens de Warenwet stabiel zijn en ventilerende zijwanden hebben van minimaal 55 cm hoog. Ook mag de bodem niet doorzakken en moet het vouwsysteem een veilige kindersluiting hebben. Gebruik een campingbedje trouwens nooit als permanente slaapplaats voor je kind. Daarvoor zijn ze niet veilig en stabiel genoeg.

 

Lees ook:
Checklist: hier moet je op letten bij de aanschaf van een autostoeltje >

Gebruiksgemak

Let bij aanschaf goed op de kwaliteit van het campingbedje. Is het frame stevig genoeg en hoe zit het met de stof? Laat je in de winkel ook informeren over de verschillende uitklapmethodes. Zo zijn er bedjes die je in één beweging neerzet, die je als een vouwpakket uit elkaar haalt en er zijn varianten waarbij je het bedje en daarna de poten uitklapt. Een goed frame moet na het uitklappen nog worden vergrendeld. In de meeste winkels kun je de campingbedjes uitgeklapt bekijken, maar probeer de methodes ook zelf uit. Zo kan je nagaan wat je zelf het meest praktisch vindt en voel je ook wat het gewicht van het bedje is. Dit verschilt per soort. Voor een autoreis maakt het gewicht misschien niets uit, maar als je gaat vliegen telt elke honderd gram.

 

Extra's

De meeste campingbedjes worden geleverd met een matras. Sommige ouders kopen er een extra matrasje bij, maar dat is niet verstandig. Als je kind omrolt, kan hij terecht komen tussen het matras en de zijwand en minder goed ademhalen. Het is dus veiliger om gewoon één matras te gebruiken. Let er bij aanschaf dus ook altijd goed op dat er geen ruimte zit tussen het matrasje en de zijwanden. Bij sommige campingbedjes worden accessoires meegeleverd. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om die er los bij te kopen. Denk aan een bodemverhoger of een klamboe om muggensteken tegen te gaan.

 

Bestel hier de fijnste campingbedjes

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >