‘In december gooi ik Parro een maand van mijn telefoon. Ze zoeken het maar uit’

01.12.2023 05:27
december feestjes Beeld: Getty Images

December één groot feest? Zeker, al slaan we sommige dingen met liefde even over.

José (45): “De laatste twee weken school van het jaar, ik trek ze gewoon niet. Zodra ik de mail binnenkrijg van de directrice met wat er allemaal moet ­gebeuren voor groep 6 van zoon Max (9) krijg ik vlekken in m’n nek.

Glazen potjes en natte oase verzamelen, halve frikandel­broodjes inleveren (vooral geen hele!), een foute trui voor foutetruiendag én een chique outfit voor het kerstdiner op school: ik krijg zoveel stress van de overdosis ‘gezellige activiteiten’ dat ik vorig jaar de directrice heb gemaild om te vragen of het ietsje minder kon. Zeker de dingen die lastminute geregeld moesten worden.

Dinsdagavond een mailtje: ‘Wil je morgen natte oase meenemen?’ Hoe dan?! Mijn man Mark en ik zitten de hele dag op kantoor. Haar antwoord, ‘We zullen ernaar ­kijken’, beloofde niet veel goeds. ‘Er zijn ook heel veel moeders die het wél leuk vinden.’ Tja… 

Lees ook – Patricia over kerstgekte op school: ‘Wat moeten we toch belachelijk veel organiseren’ >

Succes ermee

Dit jaar, heb ik daarom besloten, doe ik er niet meer aan mee. Ik gooi Parro een maand van mijn telefoon, dat was een tip van een moeder die net als ik knettergek wordt van alle stress. Ze zoeken het maar uit. Met hun natte oase.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.