Beeld: 123RF
Beeld: 123RF

Niks leuker dan van andere moeders horen hoe schandalig ze zich soms gedragen: “Ik schreeuw zo hard tegen mijn kinderen dat mijn buurman denkt dat we bij hem in huis wonen.”

Nog steeds borstvoeding

LEONIE (36): “Mijn jongste is vier en ik vind het lastig afscheid te nemen van de babytijd. Daarom geef ik hem nog steeds de borst. Mijn man heeft me altijd gesteund, maar vindt het langzamerhand kolderiek worden, zo’n kleuter aan mijn tiet. Hij is de enige niet, vrienden vinden het ook hoog tijd worden dat kind eens af te koppelen. Ik heb mijn man verteld dat ik ben gestopt, maar ’s ochtends vroeg kruip ik stiekem bij mijn jongste in bed en geef hem de borst. Genieten we nog heel even van die heerlijke momenten samen.”
 

Zetpil

META (31): “Ik ontdekte de truc toen we een keer een vliegreis naar Thailand maakten: als ik mijn kinderen een paracetamolzetpil geef, slapen ze de hele nacht door. Ze zijn nu drie en vier dus ik kom er vast niet lang meer mee weg, maar als ik gek word van de gebroken nachten geef ik ze na hun bad een zetpil en geniet van een ongestoorde nachtrust.”
 

Horrorvriendje

ESTHER (40): “Mijn oudste zoon van tien heeft een horrorvriendje. Zo eentje dat ongevraagd in mijn kasten duikt op zoek naar snoep, nooit hallo zegt bij het binnenkomen of bedankt voor het spelen. Hij weet in één seconde de sfeer te verzieken tussen mijn kinderen. Ik vind dat mijn kinderen zelf hun vrienden mogen kiezen, maar ik grijp af en toe in als zijn lompe gedrag de spuigaten uitloopt. En nu hoop ik maar dat de vriendschap ooit een stille dood sterft.”
 

Favoriet

MIRTHE (36): “Ik zal het nooit aan ze vertellen, maar ik vind mijn jongste dochter leuker dan haar zus. Ze is opener, makkelijker en spontaner en ook nog eens slimmer. Mijn oudste is geboren met een donkere wolk boven haar hoofd. Ze ziet zelden de positieve kant van dingen en vindt alles ingewikkeld. En het ergste is: ik vrees dat mijn gezin al weet wie mijn voorkeur heeft.”
 

Lekker thuis

ANNELIES (42): “Ik heb het geprobeerd, maar ik vind vakanties met kinderen ronduit afschuwelijk. Het geregel, het gesjouw, de dramatische rit heen en terug, vakantieoorden waar we bezwijken onder de hitte: ik haat het. Daarom blijven we voortaan lekker thuis. Kunnen mijn jongens kikkervisjes vangen en uren gamen. Op vakantie gaan ze wel met hun vader. Mijn ex vindt dat namelijk wel leuk.”
 

Opruimronde

SOPHIE (37): “Het mooie van kinderen die alles hebben, is dat ze het niet merken als er iets verdwijnt. Mijn man en ik hebben het financieel niet ruim en daarom houd ik eens in de twee, drie maanden een kritische opruimronde door de kamers en gooi het een en ander op Marktplaats. Kunnen wij van de opbrengst weer een weekje naar de supermarkt.”

 

Lees ook
'Mama wil even rust': zo zorgen deze moeders voor me-time >

 

Borrelnootjes als ontbijt

MARJO (41): “Op zondag laat ik de boel de boel. Als single moeder heb ik mijn rust keihard nodig, en met hun negen en elf jaar zijn mijn kinderen al reuze zelfstandig. Daarom slaap ik een gat in de dag terwijl zij ontbijten met frisdrank en borrelnoten. Gooi ik ’s avonds gewoon wat extra tomaten door het eten.”
 

Virtuele oppas

EVI (29): “Ik weet heus wel dat de iPad geen oppas is en dat een kind niet eindeloos mag gamen, maar voor míjn geestelijke gesteldheid is het echt beter dat mijn vierjarige zoon de hele zondagochtend met dat ding in de weer is.”
 

'Ik wil niet douchen'

RAMONA (33): “Na drie jaar vechten met kinderen die weigeren te douchen, hoeven mijn kinderen van vier en zes zich van mij alleen nog maar te wassen na het zwemmen. Dan fiets ik die shampoo er net even wat makkelijker in, en komen ze de rest van de week weg met een poezen wasje.”
 

'Heerlijk, maar niet rond vijf uur'

ENI (31): “Ik vind het heerlijk dat mijn vriend zo goed verdient dat ik thuismoeder kan zijn. Maar niet rond vijf uur ’s middags als mijn zoons van twee en vier oververmoeid zijn en het op een dreinen zetten. Dan schuif ik er een snelle maaltijd in, lieg tegen oudste dat het bijna zeven uur is en stop ze rond zes uur al in bed. Daarna drink ik opgelucht een glas wijn, ontvang vriendlief met een stralende lach en bid dat het nageslacht de volgende ochtend niet al om vijf uur ’s ochtends wakker wordt.”
 

Weer even vrouw voelen

ROMY (38): “Ik woon alleen met mijn dochters van negen en tien. Kom dan maar eens een nieuwe kerel tegen. Ik gluurde al een tijdje op Tinder toen daar een maand of wat geleden voor het eerst een date uitrolde. Wat een verademing me weer even vrouw te voelen, dat smaakte naar meer. Nu date ik elke week wel een keertje. Al die keren oppas regelen voor twee glazen wijn loopt rap in de papieren, daarom laat ik de meiden alleen thuis als ik op boevenpad ga. Zij denken dat ik een drankje doe bij de buurvrouw, in werkelijkheid fiets ik naar de kroeg op de hoek. De buurvrouw staat wel stand­by, zij is de enige die weet van mijn escapades. Ontaard voelt het wel wanneer ik sta te zoenen op een onverlichte parkeerplaats terwijl mijn kinderen nietsvermoedend in een leeg huis liggen te slapen.”
 

'Ik vind het wel goed zo'

MIEKE (33): “Mijn dochters hebben het vermogen een minuscule korrel courgette te ontdekken in de pastasaus en daarover zo’n scène te maken dat niemand meer een hap binnenkrijgt. Daarom ben ik gestopt er nog een punt van te maken. Ze vullen hun lege magen maar met friet, eierkoeken en spaghetti met ketchup. Ik kook niet meer voor de kat z’n viool. Vooralsnog zijn ze zelden ziek en ze groeien als kool, ik vind het wel goed zo.”


Dit artikel staat in de Kek Mama Opvoedspecial 2017.



 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >