‘Ik hoef dít woord maar te noemen of mijn zoontjes barsten in juichen uit’

20.02.2021 09:02
Helene editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

In mijn gezin hebben we allemaal één ding gemeen: we zijn zoetekauwen. Waar chocolade mijn favoriet is, hebben mijn beide jongens een heel grote liefde voor taart. Als ik het woord uitspreek, gooien ze hun armen in de lucht en juichen luidkeels.
 

Taart

Het is zelfs zo erg dat Milo en Oliver heel vaak spelen dat er iemand jarig is. Dan bakken ze in hun (speelgoed)keukentje een taart en zingen spontaan: “Hieperdepiep… hoera!” Als ik dan vraag waarom ze zingen, antwoorden ze: “Milo/Ollie is jarig!” “Alweer?” “Ja!” knikken ze dan, alsof ze het zelf geloven. Nadat ze hun speelgoedgebakjes op hebben, vragen ze steevast om échte taart. Want, tja: “Dat hoort toch bij een verjaardag, mama?” Ik heb het uiteraard niet elke dag in huis, anders zouden we tonnetjerond zijn.
 

Lees ook
5x lekkere recepten als je gaat bakken met je kind >

 

Terugkijken

Naast taart eten vinden Milo en Ollie niets zo leuk als foto’s en filmpjes terugkijken van toen ze baby’s waren. Ze vinden het fascinerend om zichzelf in een mini-versie terug te zien. Milo zegt dan trots dat hij nu “heel groot” is, terwijl Ollie juist alle foto’s aanwijst waarop hij een speen in zijn mond heeft, waar hij blijkbaar met weemoed aan terugdenkt.

Ik sta er tijdens het terugblikken altijd versteld van hoezeer de jongens zijn gegroeid en hoe snel de tijd toch gaat. Volgende maand worden ze drie. Eindelijk kunnen ze dan geen fantasie- maar hun échte verjaardag weer vieren. Ik weet nu al waar zij het meest naar uitkijken.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 02-2021.

 

 

Meer lezen? 
Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.