‘Het is juist ideaal dat ik werk wanneer mijn kind in bed ligt’

01.11.2023 16:34
Melissa Sneekes DJ nachtwerk Beeld: privé

Melissa Sneekes (39) treedt als dj op in binnen- en buitenland. Ze is single moeder van Romea (bijna 1,5).

“Bij m’n eerste gig gierde de adrenaline door mijn lijf. Zou ik wel goed mixen? Ik had pas een aantal dj-lessen gevolgd en tien jaar geleden waren er nog maar weinig vrouwelijke dj’s. Alle ogen waren dus op mij gericht, maar het dak ging eraf.

DJ

Sindsdien draai ik op privéfeestjes en beurzen, maar ik sta ook op festivals en in clubs. De eerste jaren trad ik ook regelmatig op in het buitenland: Portugal, Denemarken, Sint-Maarten. Door corona en mijn verlof stond dat op een lager pitje, maar nu pak ik het weer op.

Bij dat soort boekingen ben ik meestal een paar dagen van huis en past mijn moeder op Romea, bij gigs in Nederland regel ik een oppas. Soms sluit ik in een club als headliner af en kom ik pas in de nacht thuis, maar met veel reistijd kan het ook vroeg in de ochtend worden.

Ik duik nooit meteen mijn bed in. Ik kijk filmpjes terug van mijn optreden, maar moet ook nog douchen, Romea verschonen en een fles voor haar maken – nee, ze slaapt nog niet door. Er zijn nachten dat ik slechts drie uurtjes maak en overdag oververmoeid ben. Romea banjert tegenwoordig de hele kamer door en dat maakt het zwaarder dan toen ze nog een baby was. Soms trek ik het niet meer, maar heel cliché: een knuffel van haar maakt alles goed.

Lees ook – Mama is DJ: ‘Zodra ik met mijn dochter ben, vergeet ik dat ik een nacht heb doorgehaald’ >

Feest met z’n tweeën

Mensen vragen weleens of muziek draaien ‘het enige is’ wat ik doe. Of ze willen weten hoe ik het als single moeder combineer met de zorg voor mijn kind. Ik leg dan uit dat ik een oppas regel – het slaapgebrek daargelaten, is het juist ideaal dat ik werk wanneer Romea in bed ligt. Een ander denkt misschien: ik breng mijn kind naar het kinderdagverblijf en kan dan ook werken. Maar het bedrag dat diegene in een maand verdient, haal ik ’s nachts in twee uurtjes binnen.

“Mensen op mijn muziek zien dansen en genieten is het mooiste wat er is”

Romea gaat twee middagen naar de opvang. Op alle andere dagen is het feest met z’n tweeën: naar de ballenbak, speeltuin, kinderboerderij – mijn wallen mogen de pret niet drukken. Ik hoop dit werk nog jaren te doen. Mensen op mijn muziek zien dansen en genieten is het mooiste wat er is. Ik lift mee op dat geluksgevoel, krijg er energie van. Pas als dat niet meer gebeurt, stop ik. Mijn opa en oma zitten in een band en treden op hun zeventigste nog steeds op, wat dat betreft ben ik pas net begonnen.”

Melissa Sneekes DJ nachtwerk
Melissa Sneekes DJ nachtwerk

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.