Mama is DJ: ‘Zodra ik met mijn dochter ben, vergeet ik dat ik een nacht heb doorgehaald’

20.03.2020 10:31
portret Wafae mama is DJ

Klagen over korte nachten doen deze moeders niet, want als DJ waren ze al wel wat gewend. Qua tijd is het altijd puzzelen, maar dat weerhoudt ze er niet van om vrolijk door te DJ’en.

Wafae Kefi (24, single), oftewel DJ Wef heeft samen met rapper Ronnie Flex dochter Nori (1).

“Ik ben bezig met een opleiding tot doktersassistente, geef twee keer per week les op een dj-school en heb soms wel zeven optredens in de week. Daarnaast is Nori het grootste deel van de tijd bij mij en wordt zij nog steeds twee tot drie keer per nacht wakker. Dus op dit moment is de combinatie wel heel erg druk.
 

‘Dan ga ik het zelf wel doen’

Ik ben met draaien begonnen omdat ik de muziek in de clubs zo slecht vond en stoer riep: ‘Dan ga ik het zelf wel doen.’ Ik kon via een kennis in een pand oefenen in de avonduren naast mijn studie en kreeg het snel onder de knie. Drie maanden later had ik mijn eerste optreden. Dat is nu vijf jaar geleden.

Als ik moet draaien, past mijn moeder op Nori. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. Ze blijft dan de hele nacht, ik kom rond acht uur ’s ochtends weer thuis en neem Nori weer van haar over. Soms ben ik 24 uur achter elkaar wakker en zie ik op tegen de ochtend. Maar zodra ik weer met Nori ben, vergeet ik dat en slaap ik gewoon met haar mee als zij dutjes doet.
 

Lees ook
Mama is danseres: ‘Dansen met mijn dochter is mijn grote droom’ >

 

Hoofdstuk afsluiten

Ronell (Ronnie Flex, red.) neemt ook een deel van de zorg voor Nori voor zijn rekening. Hij heeft me gesteund vanaf het allereerste moment dat ik zwanger was. Nu is Nori twee dagen bij hem – meestal op dinsdag en zondag, maar we zijn daarin allebei flexibel. Ik vind dat fijn, ik vertrouw hem volledig.

Laatst moest ik op zondag de hele dag werken. Toen ik haar op kwam halen, had ik nog niet gegeten. We hebben samen eten besteld en zijn met z’n drieën een filmpje gaan kijken. Ik ben er trots op dat dit nog steeds kan. Ik zie het zo: je kunt het hoofdstuk met elkaar afsluiten, maar je moet het wel goed doen voor je kind. Gelukkig kunnen wij dat.

Nee, ik denk niet dat wij binnenkort weer bij elkaar komen. Het is goed zoals het is op dit moment en ik wil dat graag zo houden. Ook heb ik nog geen plek in mijn leven voor een nieuwe relatie. Ik ben blij dat Ronell en ik het samen zo goed geregeld hebben, een extra persoon in het verhaal zou het misschien alleen maar lastiger maken. Sowieso: mijn leven als moeder én dj is me al druk genoeg.”
 

Dit portret is deel van een portrettenserie in Kek Mama 03-2020.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!