Grappige blunders: ‘Bij de aanblik klapte de buurvrouw dubbel van het lachen’

12.10.2023 12:31
grappige blunders Beeld: Unsplash

Soms bega je een blunder waarmee je jaren later nog steeds met het schaamrood op de kaken staat en dan kun je er maar beter om lachen, toch?

Marije (36): “Wat was ik blij toen het themafeest in het buurthuis geslaagd was. Wekenlang had ik me voorbereid op George in the Jungle. Alles en iedereen was in dat thema gestyled, inclusief geschminkte gezichten. Voldaan pakte ik de trein naar huis. Mijn medereizigers keken me met opgetrokken wenkbrauwen aan. In de weerkaatsing van het raam werd ik aangestaard door een tijger. Vergeten af te schminken.”

Nieuwe mode, mam?

Janna (42): “Elke ochtend staan we om acht uur buiten, klaar om naar school te gaan. Tassen mee, jassen aan en op de fiets. Altijd is het rennen en vliegen om op tijd te zijn. En soms gaat er dan wat mis. Ik had het niet in de gaten, maar mijn oudste dochter wel: ‘Mam, ehhhh, ik weet niet hoor. Maar waarom heb je twee verschillende schoenen aan?’”

Wegwezen hier

Judith (29): “Chloorlucht, natte kinderlijven, hysterische moeders en plakkerige hitte. Na de zwemles wil ik het liefst zo snel mogelijk weg uit de kleedkamer. Zo snel dat ik standaard vergeet die malle blauwe slofjes uit te trekken. En daar kom ik pas achter als ik in de kantine meewarig word aangestaard door andere ouders.”

Lees ook – Oeps: moeder viert verjaardag zoontje (3) twee jaar lang op de verkeerde dag >

Pyjamajurk

Anne (28): “Ik ben elke keer blij als ik weer een zak meisjeskleding krijg van een vriendin. Af en toe stuur ik dan een fotootje van mijn dochter in een van haar outfits, zoals laatst een met de tekst: ‘Alweer in een leuke jurk naar de opvang’. Ik kreeg meteen een lading lachende smileys terug. ‘Dat was geen jurk, maar een pyjama. Wel een leuke.’”

Intiem inkijkje

Yvette (41): “Ik ben kampioen te veel plannen in te korte tijd. Naar de wc gaan schiet er dan af en toe bij in. Laatst trok ik een sprintje van mijn auto naar de voordeur, met mijn jas nog aan trok ik mijn broek naar beneden, de wc-deur stond wagenwijd open. Net voor ik op de bril wilde gaan zitten, zag ik in mijn ooghoek de buurvrouw door het raampje van de voordeur kijken. Bij de aanblik van mijn blote kont klapte ze dubbel van het lachen. Tien minuten later kwam ze terug om een ui te lenen.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.