‘Zouden we als gezin meer sociale contacten moeten hebben?’

28.03.2023 06:17
korte babynamen

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Leonie (35) is getrouwd met Wim (40) en moeder van Liselotte (5) en Daniël (3).

“Mijn huwelijk is gelukkig, het contact met families van beide kanten warm. Dat Wim en ik geen vrienden hebben, ervoeren we nooit als een gemis. We hadden meer dan genoeg aan elkaar, en onze ouderlijke huizen. Maar sinds we op het schoolplein staan, vraag ik me steeds vaker af of ik mijn kinderen tekort doe met onze karige sociale contacten.

Social butterfly

Vriendinnetjes van Liselotte vertellen in de kring op maandagochtend honderduit over de feestjes van hun ouders waar ze mee naartoe mochten, iedereen lijkt elk weekend wel een kinderverjaardag te hebben. Wij wandelen hooguit in het bos met z’n vieren, of bakken een cake met de favoriete muziek van de kinderen op de achtergrond. Ik ben niet contactgestoord, ik klets heus met andere moeders. Ik hoef ze alleen niet over de vloer.

Lees ook – ‘Ik krijg de kriebels van moedergroepjes, maar durf er niet van weg te blijven’ >

Ontwikkeling

Mijn kinderen gaan naar de bso en het kinderdagverblijf, contact met leeftijdsgenoten hebben ze genoeg. Speelafspraakjes vind ik altijd goed. Toch merk ik aan Liselotte dat ook zij liever op zichzelf is dan altijd maar tussen kinderen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar ik vind het wel belangrijk dat ze zich sociaal voldoende ontwikkelt.

Zou ik onze kinderen een ander voorbeeld moeten geven en ze laten zien dat mama en papa ook afspreken met vrienden? Ze zien hun ooms en tantes regelmatig, dat is in mijn ogen hetzelfde. Of sta ik hier te naïef in?”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.