Eén keer per week een speelvriendje is meer dan genoeg: dít vinden jullie

08.02.2022 14:27

Voor de meeste kinderen is het een feest: na school met vriendjes spelen. Waar de ene ouder z’n huis elke dag openstelt voor speelvriendjes, vindt de ander één keer per week meer dan genoeg. Hoe gaan jullie daarmee om? We vroegen het met een stelling op Facebook.

Een kleine greep uit de antwoorden.

 

Speelvriendje over de vloer

  • Nicky: “Het mag iedere dag, maar met BSO, zwemles en een middag bij oma zijn er maar twee middagen over. Soms zijn ze gevuld, soms komt er niemand, allemaal prima.”
  • Irene: “Bij ons mogen ze de hele week spelen… Geen probleem en heel gezellig!!! Behalve de zondag… Die is voor ons samen als gezin.”
  • Tamara: “Wij hebben hier nooit een limiet aan verbonden… Ik probeerde altijd wel een beetje eerlijk te verdelen hier of bij een ander, maar als het anders liep was het ook prima, en als er twee (of drie) tegelijk wilden spelen was het ook goed. Ik vond het altijd heel gezellig.”
  • Callista: “Ik heb een tweeling en zij mogen ieder 1x per week een speelvriendje meenemen. De rest van de week zijn we druk met sporten en muziekles, dus ook verder geen tijd om doordeweeks speelafspraakjes te maken. Ze spelen wel veel buiten met de kinderen uit de buurt die ook bij hen op school zitten.”

 

Lees ook
Eén (sport)clubje voor een kind is meer dan genoeg: dit vinden jullie >

 

  • Sophia: “Hier bijna elke dag wel 1, 2, 3 of 4 vriendjes over de vloer. Welkom. Lekker laten spelen. Is alleen maar gezellig en goed voor de ontwikkeling van het kind.”
  • Annelies: “Wat een onzin! Spelen met vriendjes en vriendinnetjes zo vaak ze willen… Heerlijk die gezelligheid en als ze een keer geen zin hebben, geven ze dat echt wel aan.”
  • Jessica: “Ik heb er geen limiet aan verbonden. Als ze zin hebben om te spelen en het kan die middag waarom niet dan? Meestal spelen ze een of twee keer in de week met kinderen van school, of soms ineens elke dag en dan weer weken niet. Ik laat ze er gewoon vrij in. Als ze moe zijn spreken ze zelf al niet af, omdat ze lekker op de bank willen hangen.”
  • Marjolein: “Hier zeeer weinig gebeurd. Ze hebben/hadden na een dag school behoefte aan ‘rust’.”

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!