Flirten met familie: ‘Mijn zwager knipoogt naar me over de tafel’

22.01.2024 14:52
flirten familie Bron: Pexels

Het is fijn om een goede band te hebben met je schoonfamilie, maar als die band verder lijkt te gaan dan een familieband, dan kom je in een lastig parket. Marjolein (35) kan daarover meepraten. Haar zwager flirt namelijk stiekem met haar.

“Mijn man en ik zijn al bijna 20 jaar samen. We zijn echte jeugdliefdes. Ik kwam dus al als 15-jarig meisje bij mijn man, Bas, en zijn familie over de vloer. Het was een beetje als mijn tweede huis. Bas heeft een broer die twee jaar ouder is, Joost. Qua leeftijd verschilt het niet veel, maar vooral in de puberteit was Joost zijn broer ver vooruit.

Grapjes en knipoogjes

Hij was destijds al groot en breed, terwijl Bas echt nog meer een jongentje was. Ik keek daarom altijd erg tegen Joost op. Hij plaagde mij altijd, maakte grapjes over mijn schoenen of haar. Ook keek hij me altijd heel diep in mijn ogen aan, waardoor ik rood werd en dan gaf hij me een knipoogje.

Ik geef toe dat ik in die tijd weleens heb gefantaseerd over Joost. Hoe het zou zijn om met hem te zoenen of stomend hete seks te hebben bijvoorbeeld. Maar meer dan een ondeugende fantasie is dat voor mij nooit geweest. Mijn relatie met Bas is namelijk geweldig, hij is mijn beste vriend en ook in de slaapkamer heb ik niets te klagen.

Gescheiden

Inmiddels zijn we natuurlijk bijna 20 jaar verder, Bas en ik hebben twee kinderen en ook badboy Joost is vader geworden. Het flirterige gedrag was dan ook al ruim tien jaar naar de achtergrond verdwenen. Onze relatie was echt nog puur vriendschappelijk. Logisch, want hij had een hele leuke, knappe vrouw en ik was gelukkig met Bas.

Daar kwam een jaar geleden verandering in. Tenminste niet van mijn kant, maar bij hem. Zijn vrouw en hij zijn namelijk een jaar geleden gescheiden. Opeens kwam de rokkenjagende Joost van vroeger weer naar boven. Hij stond ieder weekend in de kroeg en had elke week een andere meid.

Wat mij betreft prima, hij moet doen wat hij wil, maar ook het flirterige gedrag richting mij begon weer. Hij knipoogt naar me over de tafel als we met de hele familie eten. Hij maakt flirterige grapjes en legt zijn hand net iets te laag op mijn rug.

Ongemakkelijk

Bas heeft het volgens mij niet door, maar ik word er heel ongemakkelijk van. Waar ik vroeger nog wel genoot van zijn aandacht, vind ik het nu ongepast. We hebben kinderen en ik zie hem als familie. Ik ben van plan binnenkort het gesprek met hem aan te gaan, maar steeds stel ik het uit. Wat als ik het me toch verbeeld? Wat als ik onze relatie helemaal verpest? Ergens hoop ik dat hij snel een nieuwe vriendin vindt, zodat het vanzelf ophoudt, maar ik weet niet of ik het tot die tijd zo volhoud.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.