Feestjes waar alles op rolletjes loopt vergeet je meestal binnen een week. De échte verhalen en feestblunders blijven hangen dankzij mislukte kostuums, dronken Sinterklazen en Kerstmannen en gênante gedichten.
Lees verder onder de advertentie
Drie feestblunders van mede-moeders
1. Stafstraf
Nadia (29), moeder van Sem (4) en Sol (2): “Mijn geniale plan was om voor iedereen een schunnig gedicht te schrijven. Alleen had ik per ongeluk het gedicht voor mijn schoonvader geplakt op een cadeautje voor mijn schoonmoeder. De vrouw die me altijd keurige pantoffels cadeau doet, kreeg nu een gedicht waarin ik refereerde aan zijn ‘grote staf’.”
Diana (37), moeder van Jaylee (10) en Nino (8): “Ik besloot dit jaar spontaan mee te doen aan de nieuwjaarsduik. Volledig in mijn feestoutfit – lees: glitterrok en hakken – liep ik naar het strand. Ik dacht dat het grappig zou zijn om direct vanaf het feest in zee te springen. Let op: hakken en zand gaan niet goed samen. De eerste duik die ik maakte, was met mijn gezicht vol in het zand.”
Lees verder onder de advertentie
3. Grappend ten onder
Dana (32), moeder van Floor (2): “Het was mijn beurt om de kerstborrelspeech te houden. Na een paar glaasjes champagne vond ik mezelf ineens heel grappig, maar halverwege de speech ging het bergafwaarts. Ik maakte een lollige opmerking over het personeelsbeleid en noemde de baas per ongeluk Scrooge. Pas toen ik het ongemakkelijke gelach hoorde, drong het tot me door dat mijn carrière op dat moment waarschijnlijk in rook opging.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.