Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Lees verder onder de advertentie
Een familie waarbij iedereen perfect met elkaar door één deur kan: wij kennen ze niet. Bijna elke familie kent wel een familielid dat op gespannen voet staat met de christmas spirit. Goed nieuws: hulp is nabij! Wij vertellen je namelijk precies hoe je met deze lastige figuren omgaat. Van je kinderhatende oom tot je betweterige schoonmoeder. En van je überorganisatorische tante tot je puberende Gen Z-neefje. Lees en leer.
Lees verder onder de advertentie
De überorganisatorische tante
Lig je hartje zomer ergens te dobberen op een luchtbedje, krijg je een mail van Lootjestrekken.nl. Je überorganisatorische tante nodigt je uit om een lootje te trekken voor Sinterklaas. Een halfjaar van tevoren! Dit type ziet de feestdagen als een militaire operatie. Ze mag dan Gerda heten, een kort pittig kapsel hebben en een bril met -5 dragen, toch ziet zij zichzelf als de luitenant-generaal van deze missie.
Lees verder onder de advertentie
Ze opent groepschats, maakt planningen, deelt de taken uit en doet dat allemaal met een angstaanjagende dosis enthousiasme. Het is niet voor niets dat ze hier in de zomer al mee komt, want er moet nogal wat gebeuren als het aan generaal Gerda ligt. Van surprises tot ellenlange gedichten en van tientallen cadeaus tot een vijfgangendiner. Je zal nooit eens even een stukkie brood en een lappie vlees in de kaasprut zitten dopen met kerst, want kaasfondue komt in Gerda’s woordenboek niet voor. Veel te simpel. Nee, ze stuurt je het recept van jouw gang wel even door.
Grote kans dat je van je luchtbedje pleurt als je leest wat dat gerecht allemaal behelst. The pressure is on, want presteren zal je. Als iemand het in z’n botte harses haalt om niet leuk mee te doen met de plannen van tante Gerda, dan zal ze namelijk tot het eind der tijden diep, maar dan ook heel diep teleurgesteld in je zijn.
Lees verder onder de advertentie
Hoe ga je ermee om?
Dit is Keks beknopte handleiding voor vrede op aarde:
Waardering is key. We weten het: Gerda is vermoeiend. Misschien sta je soms op het punt om een epistel te schrijven waarin je haar even haarfijn en met klem uitlegt waarom ze een leven zou moeten zoeken. Doe maar niet! Het is niet bepaald bevorderlijk voor de algehele stemming en ook gewoon niet heel aardig. Alles wat Gerda wil is wat waardering van jullie, dus maak je geliefd en bedank haar voor alle moeite.
Besef dat iedere familie een Gerda nodig heeft. Anders zou er namelijk helemaal geen moer gebeuren met kerst. Want heb jij zin om de hele bende op je te nemen? Nee, dat dachten we al. Gewoon dat gerecht maken zonder te piepen dus.
Deze tekst vond je eerder in Kek Mama Special 4 Warm Winter Feest.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Een leerkracht vertelt iedere week aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: Juf Saar (33) geeft les aan groep vier als een leerling een geheimpje komt vertellen.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Je in je tienerjaren aangetrokken voelen tot iemand die wat ouder is, is niet ongewoon. Maar wat doe je als je dochter van vijftien verliefd wordt op de buurman? Een man van 35, die ook nog eens een paar deuren verderop woont?
Louise (37) heeft samen met haar man Gijs (40) drie kinderen. Twee dochters Beau (7), Lauren (5) en de grote trots van haar man, zoon Julian (3). Voordat ze aan kinderen begonnen hebben ze besproken hoe ze de opvoeding en rolverdeling zouden aanpakken, alleen van die afspraken is niks terechtgekomen. Hij doet zich voor als […]
Zakgeld. We hebben er allemaal onze eigen ideeën over. De één begint als hun kind acht jaar is met 1 of 2 euro per week. De ander wacht tot hun kind twaalf jaar is en geeft 6 of 7 euro. Maar Ceyda’s broer? Die heeft dat bedrag gewoon keer honderd gedaan. Zijn kinderen krijgen maar […]