Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.
Lees verder onder de advertentie
Een familie waarbij iedereen perfect met elkaar door één deur kan: wij kennen ze niet. Bijna elke familie kent wel een familielid dat op gespannen voet staat met de christmas spirit. Goed nieuws: hulp is nabij! Wij vertellen je namelijk precies hoe je met deze lastige figuren omgaat. Van je kinderhatende oom tot je betweterige schoonmoeder. En van je überorganisatorische tante tot je puberende Gen Z-neefje. Lees en leer.
Lees verder onder de advertentie
De schoonmoeder die in het onderwijs werkt
Je hebt het getroffen met een schoonmoeder die lief, zorgzaam en een echte kindervriend is. Ze staat altijd voor je klaar als het op oppassen aankomt. Een lot uit de loterij, kunnen we wel zeggen. Helaas heb elk voordeel z’n nadeel. Nu moet je vooral niet al je wijsheden bij voetballers vandaan halen, maar dit keer kunnen we er niet omheen. Je schoonmoeder is namelijk ook nogal bemoeizuchtig.
Lees verder onder de advertentie
“Een ijsje, zou je dat wel doen? Weet je hoeveel suiker daar in zit?”, “Zit ie nou alweer voor de tv?”, “Je mag wel wat strenger zijn, in mijn klas zou ik dat nooit accepteren”. De commentaren vliegen je om de oren. En dat is vermoeiend. “Heb je ervoor doorgeleerd of zo?”, zou je willen roepen, maar ja, ze heeft er écht voor doorgeleerd. Ze werkt namelijk in het onderwijs.
Daarom win je geen enkel argument van Juf Schoonmoeder, die precies weet wat pedagogisch gezien de correcte manier van opvoeden is. Als je dan ook nog een partner hebt die er een handje van heeft om zijn moeder naar de mond te praten, is het hek al helemaal van de spreekwoordelijke dam. “Mijn moeder zei dat we ze dat beter niet kunnen geven.” Grote kans dat je hem het liefst met zijn smoel in de kerstkalkoen duwt als ie zijn moeder nog één keer gelijk geeft.
Lees verder onder de advertentie
Hoe ga je ermee om?
Dit is Keks beknopte handleiding voor vrede op aarde:
Ene oor in, andere oor uit. Dat doe je als het orakel Juf Schoonmoeder weer eens met haar wijsheden strooit. Knik, glimlach lief en zeg: “Ik doe mijn best.”
Kun je er niet meer tegen en sta je op het punt alle banden te verbreken? Werp dan een blik op de factuur van de kinderopvang. Wedden dat je die keutel dan weer intrekt? Je hebt deze gratis (!!!) oppasheldin nodig in je leven.
En die partner? Zeg ’m dat ie per direct aan jouw kant staat, anders mag hij weer bij z’n moeder gaan wonen. Of je gaat voor dat hoofd in die kerstkalkoen, wat jij wilt.
Deze tekst vond je eerder in Kek Mama Special 4 Warm Winter Feest.
Je zou denken dat de royals alles in huis hebben wat hun hartje begeert én nog een beetje meer. Maar wanneer Koningin Máxima terugblikt op haar tijd als kersverse moeder, doet ze een bijzondere onthulling.
Een leerkracht vertelt iedere week aan Kek Mama wat ze meemaakt. Deze keer: Juf Saar (33) geeft les aan groep vier als een leerling een geheimpje komt vertellen.
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Je in je tienerjaren aangetrokken voelen tot iemand die wat ouder is, is niet ongewoon. Maar wat doe je als je dochter van vijftien verliefd wordt op de buurman? Een man van 35, die ook nog eens een paar deuren verderop woont?
Louise (37) heeft samen met haar man Gijs (40) drie kinderen. Twee dochters Beau (7), Lauren (5) en de grote trots van haar man, zoon Julian (3). Voordat ze aan kinderen begonnen hebben ze besproken hoe ze de opvoeding en rolverdeling zouden aanpakken, alleen van die afspraken is niks terechtgekomen. Hij doet zich voor als […]
Zakgeld. We hebben er allemaal onze eigen ideeën over. De één begint als hun kind acht jaar is met 1 of 2 euro per week. De ander wacht tot hun kind twaalf jaar is en geeft 6 of 7 euro. Maar Ceyda’s broer? Die heeft dat bedrag gewoon keer honderd gedaan. Zijn kinderen krijgen maar […]