Even wennen, zo’n baby: ‘Hoe werken die pakjes zonder hun arm uit de kom te trekken?’

13.11.2023 13:39
leukste rompers

Hoe je ‘m netjes moet aankleden, welke maat kleding ‘ie nodig heeft – het zou maar wát handig zijn als zo’n baby met z’n eigen handleiding kwam.

Sarai (24): “Ik had me erop verheugd: sushi bestellen en een serie kijken met onze twee dagen oude dochter Rosa tussen ons in. Helaas: net toen we wilden beginnen, zette Rosa het op een huilen, ze hield niet meer op. We hoopten dat huid-op-huidcontact zou helpen en kleedden haar uit.

In paniek vroeg ik mijn moeder om te komen. We kleedden Rosa weer aan, maar hadden geen idee hoe die pakjes werkten zonder haar arm uit de kom te trekken. Mijn moeder trof ons doodmoe aan, met de tv uit en ons kind in een veel te grote outfit.”

Lees ook – Strijd bij het aankleden van je kind? Dít doe je eraan >

Het pak zonder voeten

Femke (34): “Aangezien mijn man bijna twee meter is en ik ook niet bepaald klein ben, gokten we op een grote baby. We verzamelden de mooiste babykleren, maar allemaal in maat 56 en groter.

Toen Emma meer dan een week te vroeg geboren werd, bleek ze slechts 46 centimeter te zijn. Zo naïef, we hadden niets voor haar in huis. Mijn man racete naar Petit Bateau, omdat ze daar extra kleine babykleren verkopen.

“Ze heeft het precies één keer gedragen. Gelukkig hebben we de foto’s nog…”

Eenmaal thuis bleek dat prachtige, peperdure pakje in maat 44 dan net weer te klein. Ik besloot de voetjes eraf te knippen, maar toen staken haar benen al een flink stuk uit dat pakje. Na drie dagen was ze eruit gegroeid. Ze heeft het precies één keer gedragen: op de eerste dag van haar leven. Gelukkig hebben we de foto’s nog…”

Dat stomme mutsje

Rianne (27): “Wat we beter niet hadden kunnen doen: onze baby meteen na de geboorte het mutsje van de kraamzorg opzetten. Zeker niet omdat ik zelf nog in het bevalbad zat. Het mutsje werd nat en vormde een soort prop op Eva’s hoofd. We hebben nu een foto van haar eerste moment, in het bevalbad, omgeven door helder water, met zelfs nog een nog intacte navelstreng. Én dat stomme mutsje.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.