‘Het ene na het ander bizarre gerecht kwam op tafel’

22.12.2023 13:06
vreemde gerechten restaurant Beeld: Getty Images

Hoezo zou het voorbij zijn met de lol zodra je kinderen hebt? Moeders kunnen net zo goed een feestje bouwen – soms zelfs iets te goed.

Ilona (35): “Sinds de basisschool hebben we met een groepje vrouwen een gezellig clubje waarmee we eens in de zoveel tijd uit eten gaan. We kiezen altijd een ander restaurant.

Niet te vreten, wel te leuk

Op een van die ‘moederdates’ had iemand gekozen voor een eh… nogal experimenteel restaurant. Het begon met het voorgerecht: soep die je zelf moest maken door een soort ampul te openen. Het water begon ervan te bruisen, heel spectaculair, maar de soep was koud en smaakte raar.

“De ober was ook nog eens bloedserieus. We kregen er de slappe lach van”

Vervolgens kregen we een hapje met garnalen in een soort steen die je kon openen, en zo ging het maar door. De ober was ook nog eens bloedserieus. We kregen er de slappe lach van. Gelukkig was het restaurant nagenoeg leeg, zodat niemand zich aan ons heeft kunnen storen. We kwamen niet meer bij.

Het ene na het ander bizarre gerecht kwam op tafel: koud, of aangebrand, raar verpakt… We hebben keurig afgerekend, maar besloten daar nooit meer te komen. Het schetste mijn verbazing niet dat toen ik er een tijdje geleden langsfietste en zag dat het restaurant niet meer bestond. Het was geen succes, maar we hadden wel een oergezellige avond achter de rug en kunnen er nog steeds om lachen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.