Ein-de-lijk, de zomer is voorbij: ‘Elk jaar glijd ik in een zomerdepressie’

22.10.2023 12:24
durf niet opnieuw zwanger postnatale depressie Beeld: Unsplash

Zon, zee en strand: het is niet voor iedereen een pretje in die zomerhitte. Zo viert Stefanie elk jaar een klein feestje als de koude dagen weer komen opdagen.

Stefanie (36), moeder van de tweeling Julia en Bobbi (6):

“In de zomer zit ik thuis met de gordijnen dicht. Ik voel me somber en hou iedereen op afstand. Ik kan er niks aan doen, ik glijd elk jaar in een zomerdepressie. Een ijsje eten op een terrasje is vreselijk. Ik raak in paniek als ik geen vrij tafeltje zie en wil zo snel mogelijk weer naar huis. Als ik met Julia en Bobbi naar de kinderboerderij ga, zit ik op een bankje en staar voor me uit.

Lees ook – 5x fijne buitensporten als het koud is >

Zomerdepressie

Sinds de geboorte van de tweeling heb ik last van die terugkerende depressies. Gelukkig heb ik een lieve man die veel met de kinderen onderneemt. Als ik weer een depressie heb, vind ik niets leuk, huil veel en wil ik met rust gelaten worden. Een goede vriendin ontfermt zich vaak over mijn kinderen en weet dat ze in de zomer van mij niet veel hoeft te verwachten.

“Op hete dagen zit ik thuis en maak plannen voor de koude dagen die uiteindelijk altijd weer komen”

Ik hou de weersverwachting altijd goed in de gaten. Een regendag is een zegen, op hete dagen zit ik thuis en maak plannen voor de koude dagen die uiteindelijk altijd weer komen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.