‘Na de tweeling wordt een eenling vast een eitje’

19.09.2022 14:27
tweeling ouders grappen Beeld: Unsplash

Gebroken nachten, dwarse fases en als een onverslaanbaar team de snoepkast plunderen. Deze tweelingen kunnen er wat van, met hun fratsen.

Bianca (31): “In elk huishouden met meer dan één kind steekt de een de ander aan met virussen en ander snot, maar wij krijgen echt alles dubbel met onze dochters Indy en Jill (2). Doorkomende tanden. Dwarse fases. Groeispurts en gebroken nachten. Het lijkt wel of ze elkaar met álles aansteken.

‘Wel lekker, ben je er in één keer vanaf’, riepen mensen weleens als ik met mijn duowagen door de supermarkt ploeterde. Maar zo werkt het niet; ik ben dolgelukkig voor de tweede keer zwanger – van mijn derde. Eentje maar, ja. Ik heb alvast wat Netflix-tijd gepland voor wanneer de oudsten naar school gaan: deze eenling wordt een eitje.”

Lees ook – Ongelooflijk: dít zeggen mensen tegen je als je een tweeling hebt >

Bouwkundige constructie

Gaby (40): “Geestig, noemt mijn moeder het als Hugo en Simon (5) weer eens aan het muiten slaan. ‘Net De olijke tweeling, wat jij vroeger las’, kirt ze dan.

“Voor een buitenstaander ís het ook dolkomisch als ze weer eens een plan bedenken om de snoepkast te plunderen”

Voor een buitenstaander ís het ook dolkomisch als ze weer eens een plan bedenken om de snoepkast te plunderen en ik een constructie in de keuken tref waar menig bouwkundig ingenieur jaloers op zou zijn. Een eettafelstoel voor het aanrecht, opstapje erop, nul kussens om dit halsbrekende avontuur ook maar een béétje minder gevaarlijk te maken. De één stutten, de ander klimmen. Krijgt mijn neefje van dezelfde leeftijd niet voor elkaar in zijn eentje – maar goed, die heeft een oudere zus die zelf al bij de keukenkastjes kan.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)