Editorial Sara: ‘Sinds ik mijn kinderen de helft van de tijd niet zie, ben ik een animatieteam’

02.07.2018 12:38
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama.

De paar seconden dat ik op de wc zit, staat Toon nog roepend voor de deur: “Mama, ik wil je iets vertellen. NU!” Als het aan hem ligt, klooien we non-stop samen aan. En wat Ko betreft vertelt hij dagelijks een half uur over zijn avonturen met zijn dorp op Clash Royale (iets met veldslagen op de iPad). En daarna: “Wat gaan we nu doen?”
 

‘Ik wil geen seconde missen’

Ik was al niet zo goed in iets voor mezelf doen met de junioren in de buurt, maar sinds ik ze de helft van de tijd niet zie, ben ik helemaal een animatieteam. Ik wil geen seconde missen. En: stoeien met twee hooligans op het grote bed en ze kietelen tot ze in hun broek piesen van het lachen is sowieso beter dan welke mindfulnesscursus ook.
 

Klaar

Tot ik tijdens een kampeerweekend de halve nacht gezellig opgekruld naast Toon lig in een bed van anderhalve meter lang. En we er vier keer uit moeten omdat hij moet overgeven. Nog voor elf uur ’s ochtends heb ik het dekbed in de campingwasserette gefatsoeneerd. Ben ik drie keer het hele terrein over geweest met Toon zittend op mijn nek. En heb ik diverse minderjarigenclashes gesust. Toen was het klaar. “Mama wil nu even níets meer horen, ik ga buiten de krant lezen.” Ko, verbaasd grinnikend: “Ik wist niet dat moeders soms rust willen, ik dacht dat die altijd energie hadden.”
 

‘Dat doen we op herhaling’

Opgeknapt van even niks kom ik op het lumineuze idee ze erop uit te sturen samen een ijsje te gaan eten. Een uurtje later komen ze apetrots terug: helemaal zelf met de fiets naar het andere eind van de camping geweest. Dat doen we op herhaling als we er in de zomervakantie weer zijn. Kan het animatieteam er daarna weer tegenaan.

 

In Kek Mama 07-2018 lees je het bloedeerlijke verhaal van Joan die pas met haar zoon gaat kwartetten als hij koorts heeft, verder moet hij zichzelf maar vermaken. En ze heeft uitgezocht: vervelen is goed voor je kind. Ik maak een mental note. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >