Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama.

De paar seconden dat ik op de wc zit, staat Toon nog roepend voor de deur: “Mama, ik wil je iets vertellen. NU!” Als het aan hem ligt, klooien we non-stop samen aan. En wat Ko betreft vertelt hij dagelijks een half uur over zijn avonturen met zijn dorp op Clash Royale (iets met veldslagen op de iPad). En daarna: “Wat gaan we nu doen?”
 

'Ik wil geen seconde missen'

Ik was al niet zo goed in iets voor mezelf doen met de junioren in de buurt, maar sinds ik ze de helft van de tijd niet zie, ben ik helemaal een animatieteam. Ik wil geen seconde missen. En: stoeien met twee hooligans op het grote bed en ze kietelen tot ze in hun broek piesen van het lachen is sowieso beter dan welke mindfulnesscursus ook.
 

Klaar

Tot ik tijdens een kampeerweekend de halve nacht gezellig opgekruld naast Toon lig in een bed van anderhalve meter lang. En we er vier keer uit moeten omdat hij moet overgeven. Nog voor elf uur ’s ochtends heb ik het dekbed in de campingwasserette gefatsoeneerd. Ben ik drie keer het hele terrein over geweest met Toon zittend op mijn nek. En heb ik diverse minderjarigenclashes gesust. Toen was het klaar. “Mama wil nu even níets meer horen, ik ga buiten de krant lezen.” Ko, verbaasd grinnikend: “Ik wist niet dat moeders soms rust willen, ik dacht dat die altijd energie hadden.”
 

'Dat doen we op herhaling'

Opgeknapt van even niks kom ik op het lumineuze idee ze erop uit te sturen samen een ijsje te gaan eten. Een uurtje later komen ze apetrots terug: helemaal zelf met de fiets naar het andere eind van de camping geweest. Dat doen we op herhaling als we er in de zomervakantie weer zijn. Kan het animatieteam er daarna weer tegenaan.

 

In Kek Mama 07-2018 lees je het bloedeerlijke verhaal van Joan die pas met haar zoon gaat kwartetten als hij koorts heeft, verder moet hij zichzelf maar vermaken. En ze heeft uitgezocht: vervelen is goed voor je kind. Ik maak een mental note. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

winterhoroscoop Vissen

Een romantisch cadeau onder de boom, een fijne skivakantie of een gulle bonus van je baas. Lees wat de sterren voorspellen op het gebied van liefde, gezin, geld en werk.

Vissen

20 februari – 20 maart
 

Liefde & gezin

Er verandert in grote lijnen weinig in de liefde, maar dat geldt niet voor je vriendschappen. Al een tijdje loopt het niet echt lekker tussen jou en bepaalde vriendinnen en sommige mensen zal je definitief uit het oog verliezen. Als je dat niet wil, is het tijd om in actie te komen en de kou uit de lucht te halen. December is een mooie maand voor de liefde. Goed idee: organiseer iets leuks voor jou en geliefde voor je agenda volloopt met allerlei verplichtingen.
 

Lees ook
'Die vakantie zette ik ter plekke een punt achter onze vriendschap' >

 

Werk & geld

Heerlijk: je ambities krijgen alle ruimte en als je nog geen goed nieuws over je werk hebt gehad, dan gaat dat waarschijnlijk binnenkort gebeuren. Je mag trots zijn op jezelf, je hebt toch maar mooi iets bijzonders gepresteerd, terwijl je al veel te doen had. De komende weken wordt het nog drukker en daarom is het belangrijk de opvang voor je kinderen goed te regelen. Laat niets aan het toeval over.
 

En dan nog dit

Je kunt bijzonder nieuws, een verhelderend gesprek of een onverwacht reisje verwachten. Het geluk ligt voor het oprapen. Geniet ervan en deel het met de mensen van wie je houdt.

 

Deze horoscoop staat in het Kek Mama Winterboek 2018.
 

 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Beter goed gejat, dan slecht bedacht: dat geldt zeker voor deze geniale ouderschaps lifehacks van Bored Panda.

Schoonmaakhulp

parenting hacks

 

Geniale geheugensteun

parenting hacks

 

Later krijg je de volle laag, maar het werkt

parenting hacks

 

Lees ook:
Föhn je eten - en 8 andere lifehacks die alleen kinderen bedenken >

 

Geen bad? Geen probleem

parenting hacks

 

Je eigen iglo maak je in een handomdraai (wel even duimen voor sneeuw)

parenting hacks

 

Stukken goedkoper dan een kleed

parenting hacks

 

Nooit meer eentje kwijt

parenting hacks

 

Mama ziet alles

parenting hacks

 

Printen maar

parenting hacks

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >