‘Dít is waarom iedere moeder een supermom is’

02.01.2021 15:12
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Mijn buurvrouw, die ondanks haar scheiding elke dag een glimlach op haar gezicht tovert voor haar dochters, is er één. Mijn zus en schoonzus zijn het ook; naast hun drukke banen zorgen zij voor hun eigen kind(eren) én zijn ze regelmatig bereid om op hun vrije dag op stap te gaan met mijn peutertweeling.

Stuk voor stuk zijn het supermoms. Eigenlijk zijn we allemaal een supermom, want alleen al een kind op de wereld zetten plus jarenlang gebroken nachten is een prestatie van formaat. En dat mag weleens erkend worden, vinden wij. Daarom heeft Kek Mama de handen ineengeslagen met Disney, dat zo veel superhelden in het portfolio heeft dat het expert is op dat gebied.
 

Meer lezen? 
Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.

 

Supermoms

Samen schreven we twee maanden geleden een verkiezing uit voor dé Supermom van het Jaar: de moeder die altijd voor anderen klaarstaat en het verdient om zelf in het zonnetje te worden gezet. De winnaar, die een reis met haar gezin naar Disneyland Paris wint, vind je in Kek Mama 16-2020 op pagina 112.

In een online enquête vroegen we jullie, onze lezeressen, welke eigenschappen een supermom volgens jullie heeft (je leest alle uitslagen op pagina 106) én welke bekende moeder jullie een supermom vinden. Door veel vrouwen werd Tooske Ragas genoemd. En terecht; met drie kinderen, een bonuskind, een man én een glansrijke carrière is zij precies zo’n moeder naar wie ik vol bewondering kan kijken. Zij weet het zelf niet, maar ik heb een speciale band met Tooske. Zo’n twintig jaar geleden was zij de allereerste bekende Nederlander die ik interviewde toen ik stage liep bij een landelijke krant.

Ik was bloednerveus en had letterlijk knikkende knieën tijdens ons gesprek. Dat bleek niet nodig: ze was zó aardig. En dat is ze nog steeds. Ik ben dan ook apetrots dat zij de cover wilde sieren van deze speciale Supermom-editie, die we samen met Disney, met veel liefde, kracht en magie hebben gemaakt. Een editie vol supermoms. Net als jij.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 16-2020.

 

 

Lees ook
Tooske Ragas: ‘Ik geef de opvoeding niet uit handen en wil zoveel mogelijk thuis zijn’ >